İran'ın sözleriyle gerilim daha da tırmanacak

İran'ın Yargı Erki Başkanı görevinde bulunan İbrahim Reisi, Amerika Birleşik Devletleri'nin İran asıllı General Kasım Süleymani'yi öldürmüş olmasının uluslararası hukuka aykırı bir durumda bulunduğunu ifade ederek; ''Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı'nın yakasını 1. derece terörist fail şeklinde tutmamız gereklidir.

İran'ın sözleriyle gerilim daha da tırmanacak


İran'ın Yargı Erki Başkanı görevinde bulunan İbrahim Reisi, Amerika Birleşik Devletleri'nin İran asıllı General Kasım Süleymani'yi öldürmüş olmasının uluslararası hukuka aykırı bir durumda bulunduğunu ifade ederek; ''Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı'nın yakasını 1. derece terörist fail şeklinde tutmamız gereklidir. Onu ayrıca uluslararası mahkeme içerisinde de yargılayacağız. Amerika Birleşik Devletleri'nin uluslararası hukuku çiğnemiş olan bu söz konusu eylemine uluslararası toplum hiç bir şekilde tepki göstermez ise bundan böyle Amerika Birleşik Devletleri'nin de önünü alamayız'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı  görevinde bulunan Donald Trump'ın Süleymani'yi öldürme konusunda emir veren kişi şeklinde uluslararası mahkemeler üzerinde yargılanmasının gerekli olduğunu ifade eden Reisi, İran Dışişleri Bakanlığı ile birlikte Yargı Erki'nin söz konusu bu hususu takip edecek olduğunu ifade etti. İran'ın Dini Lideri görevinde bulunan Ayetullah Ali Hamaney'in Amerika Birleşik Devletleri'nin bölge üzerinden çıkartılmasına yönelik olarak gerçekleştirdiği konuşmasına da işaret etmiş olan Reisi sonrasında ise; ''Onları bu bölge üzerinden kovarak, bölge ülkeler içerisinde tekrardan huzur ile birlikte istikrar sağlayabiliriz'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Etiketler; #abd #trump #iran

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.