İtalya'daki can kayıplarında artış var

Çin'de yer alan Vuhan kenti içerisinde ortaya çıkmış olan ve kısa zamanda 30 taneden çok ülkeye yayılmış olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle bu zamana dek 2.600'ün üstünde kişi yaşamını yitirdi.

İtalya'daki can kayıplarında artış var


Çin'de yer alan Vuhan kenti içerisinde ortaya çıkmış olan ve kısa zamanda 30 taneden çok ülkeye yayılmış olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle bu zamana dek 2.600'ün üstünde kişi yaşamını yitirdi. Ölümcül  bir durumdaki virüs bütün dünya üzerinde çok büyük bir panik yaratmışken, virüsün Avrupa üzerinde en fazla görülmeye başladığı ülke olarak öne çıkan İtalya'da ölenlerin sayısı da 11'e kadar çıktı.

Çin üzerinde yer alan Wuhan kenti içerisinde ortaya çıkmış olan ve dünyaya hızlı bir şekilde yayılan korona virüsü bilançosu artmayı sürdürüyor. İtalya içerisinde korona virüsünden dolayı yaşamını yitirmiş olanların sayısının 11'e, vakalarla alakalı sayının 322'ye yükselmiş olduğu ifade edildi. Yaşamını yitirenlerin, en küçüğü 76 yaşında bulunan iki erkek ile birlikte iki kadın olduğu açıklaması yapıldı. Virüsün öte yandan, ülkenin kuzey bölgesinden güneyine doğru yayılma göstermekte olduğu da ifade edildi.

İtalya'nın Sağlık Bakanı görevinde bulunan Roberto Speranza yapmış olduğu açıklama içerisinde; ''Sınırları açık tutma konusunda bir kabul kararı aldık, sınırları kapatmak şu esnada orantısız ve de tamamen etkisiz bir önlem olacak'' ifadelerine yer verdi.

Diğer taraftan İtalya'nın Başbakanı görevinde bulunan Giuseppe Conte, ülkenin sanayi  ile alakalı yükünü çekmekte olan Lombardiya ile birlikte Veneto bölgeleri üzerindeki corona vakalarının ekonomiyi fazlasıyla güçlü bir biçimde sarsacak olduğunu da dile getirmiş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.