İtalya içerisinde Corona'dan ilk ölüm gerçekleşti

İtalya üzerinde yeni tip olarak karşımıza çıkan koronavirüs (Kovid-19)ten dolayı ilk defa bir kişinin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

İtalya içerisinde Corona'dan ilk ölüm gerçekleşti


İtalya üzerinde yeni tip olarak karşımıza çıkan koronavirüs (Kovid-19)ten dolayı ilk defa bir kişinin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Kovid-19 isimli hastalık salgınından dolayı vaka sayısının bir gün içerisinde çift haneli sayılara kadar ulaşmış olduğu ülkenin kuzey bölgesinde tedavi görmekte bulunan 78 yaşında bulunan erkek hastanın akşam saatlerine doğru yaşamını kaybettiği ifade edildi.

Veneto Bölgesel Yönetiminin Başkanı görevinde bulunan Luca Zaia, İtalyan  asıllı ANSA ajansına yapmış olduğu söz konusu açıklama içerisinde, Padavo kenti üzerinde koronavirüs testlerinden geçirilmiş olan ve sonuçları bugün içerisinde netleşen 2 kişiden bir tanesi olarak öne çıkan 78 yaşında bulunan emekli duvar ustasının 10 günden beri tedavi görmekte olduğu hastanede akşam saatlerine doğru yaşamını yitirdiği açıklamasında bulundu.

Zaia, söz konusu bu hastayı farklı bir hastaneye sevk etmeyi düşünmekte olduklarını fakat buna zamanın yetmemiş olduğunu da açık bir şekilde ifade etti.

Öte taraftan, Brüksel'de yer alan bütçe konusuna sahip Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nin çıkışı esnada basınına konuşma gerçekleştiren İtalya Başbakanı  görevinde bulunan Giuseppe Conte açıklamasında; ''Yeni vakalar bulunmasına karşın durum kontrol altına alınmış durumda. Halkımız ise hiç bir şekilde endişelenmemeli. Bir planımız bulunuyor ve onu uygulamaktayız'' şeklindeki ifadesine yer verdi.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.