Kaplanlar artık tehlike altında

Dünya kaplanları için umutsuz bir zamandır.  Bir zamanlar doğu ve güney Asya'da bu görkemli yaratıkların çoğu vardı. 

Kaplanlar artık tehlike altında

Dünya kaplanları için umutsuz bir zamandır.  Bir zamanlar doğu ve güney Asya'da bu görkemli yaratıkların çoğu vardı.  Şimdi, vahşi kaplanlar sadece Hindistan, Çin, Doğu Rusya ve diğer birkaç ülkede yaşıyor.  Korumacılar büyük kedileri kurtarmak için onlarca yıldır çalışıyor ancak vahşi kaplanların sayısı düşmeye devam ediyor.  Bir yüzyıl önce vahşi doğada yaşayan ve bugün 5.000'den fazla olmayan tahmini 100.000 kaplan vardı.  Şimdi, vahşi kaplanların soyu tükenmesini engelleyebilecek yeni bir koruma fikri tartışılıyor?

 İnsanlar ormanları şehirlere ve çiftliklere dönüştürdükçe, kaplanlar yaşam alanlarını kaybetti.  Bunun da ötesinde, kaçak avcılık - vahşi hayvanların yasa dışı avlanması - kedinin hayatta kalması için büyük bir tehdittir.

 İnsanlar bazen hayvanın vücut parçalarını hediyelik eşya, ilaç ve hatta yiyecek için yasadışı olarak satmak için kaplan gibi nesli tükenmekte olan türleri avlarlar.  Bazı insanlar karaborsada kaplan derileri veya diğer hayvan parçalarını satın almak için yüksek fiyatlar bile ödüyorlar.  Kaçak avcılar sadece bir kaplan satarak bir yıl boyunca yaşamak için yeterli para kazanabilirler.

 Birçok insan kaplanın insanları gerçekten iyileştirebileceğini düşünüyor.  3.000 yıldan fazla bir süredir, Çin tıbbı, hastalık ve yaralanmaları tedavi etmek için kaplan parçalarını kullanmıştır.  Bu tür ilaçların izleyicileri, hayvanın vücut parçalarını yemenin hastalıkları iyileştirmeye yardımcı olacağına inanmaktadır.  Örneğin, kaplan kemiği tozu ve bitkilerden oluşan bir tonik, artrit, vücudun eklemlerinin ağrılı bir iltihabı gibi kemik yaralanmalarını ve hastalıklarını tedavi etmek için kullanılır.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.