Kazakistan içerisinde Türkçe kurslarına çok yoğun bir ilgi

Kazakistan içerisinde Türkçe kurslarıyla beraber ülke üzerinde Türkçe öğrenmiş olanların sayısı her geçmiş olduğumuz gün artış gösteriyor.

Kazakistan içerisinde Türkçe kurslarına çok yoğun bir ilgi


Kazakistan içerisinde Türkçe kurslarıyla beraber ülke üzerinde Türkçe öğrenmiş olanların sayısı her geçmiş olduğumuz gün artış gösteriyor. Nursultan Yunus Emre Enstitüsü aracılığıyla Mart ayı içerisinde başlayacağı açıklanan çevrim içi Türkçe kurslarına alınmış olan 8.000 tane başvuru şu zamana kadar gerçekleşen en yüksek başvuru olarak öne çıktı.

2010 senesi içerisinde Kazakistan’ın başkenti olarak öne çıkan Nursultan içerisinde açılıp faaliyetlerine başlamış olan Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe kurslarının yanı sıra kültür ve sanat etkinlikleriyle iki tane ülkenin arasında ilişkileri güçlendirmiş durumdayken Türkiye’yi  çok daha başarılı bir biçimde temsil etmekte.

2021 senesinin Yunus Emre ile Türkçe Yılı ilan edilmiş olmasıyla beraber Yunus Emre Enstitüsünün bütün dünya üzerindeki merkezlerinin mevcut durumdaki etkinlikleri de bu seneye ithaf edilmiş oldu. Kazakistan’ın başkenti içerisinde hizmet vermekte olan Nursultan Yunus Emre Enstitünün bünyesi üzerinde düzenlenmiş olan kurslara gerçekleştirilen başvuru sayıları rekor kırmış oldu. Kazakistan’ın bağımsız olmasının 30. sene dönümü kutlamalarıyla beraber renklenmiş olan Nursultan’da, Enstitü aracılığıyla düzenlenmiş olan çevrim içi kurslara yapılmış olan 8.000 tane başvuruyla beraber şu zamana kadarki en üst seviyedeki başvuru sayısına ulaşılmış oldu.

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.