Keşmir ilçesinde Pakistan askeri öldü

Kontrol hattı üzerinde silahların patlamaya başladığı gerilim noktası üzerinde, Hindistan ordusunun açmış olduğu ateş bir tane askerin ölmesine sebep oldu.

Keşmir ilçesinde Pakistan askeri öldü


Kontrol hattı üzerinde silahların patlamaya başladığı gerilim noktası üzerinde, Hindistan ordusunun açmış olduğu ateş bir tane askerin ölmesine sebep oldu. Dün meydana gelen çatışma içerisinde de 2 taraftan 7 tane asker yaşamını yitirmiş idi.

Pakistan ise, Hindistan askerlerinin Cammu Keşmir bölgesi içerisinde Kontrol Hattı'na açmış olduğu ateş esnasında 1 tane Pakistan askerinin yaşamını yitirmiş olduğu duyurusunu gerçekleştirdi. Pakistan'ın ordu sözcüsü  görevinde bulunan Tümgeneral Asif Ghafoor, Twitter hesabı üzerinde, Buttal isimli kasaba içerisinde; ''bu toprakların başka bir cesur evladının Kontrol Hattı üzerinde görev başında olduğu esnada yaşamını yitirmiş olduğu'' şeklinde bir paylaşım yaptı.

Ghafoor, söz konusu bu Pakistan askerinin, Hindistan güvenlik güçleri tarafından açılmış olan ateş sonucunda yaşamını kaybetmiş olduğunu ifade etti.

Pakistan ile birlikte Hindistan arasında yer alan Cammu Keşmir Kontrol Hattı üzerinde geçtiğimiz gün meydana gelen çatışma esnasında 5 tane Hindistan ve 3 tane de Pakistanlı askerin yanı sıra 2 tane sivil yaşamını yitirmişti.

Yeni Delhi isimli yönetimin, 5 Ağustos tarihi içerisinde yarım asırdan daha uzun bir zamandır Cammu Keşmir'e ayrıcalık tanımakta olan Anayasa'nın 370. maddesini iptal etme konusunda bir karar alıp bölgenin özel durumda yer alan statüsünü ortadan kaldırmış olmasının sonrasında Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim tırmanmayı sürdürüyor.

Cammu Keşmir içerisine binlerce sayıda güvenlik gücü de yığmış olan Hindistan, bölge içerisinde çok sıkı güvenlik kısıtlamaları uygulamaya başlamış durumda.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.