Kıbrıs'taki feci kazada 2 tane pilot yaşamını yitirdi

Geçitkale Havaalanı'na yakın bir bölgede saatler 12:50 civarında, Hava Sporları Federasyonu'na ait olduğu açıklanan bir tane eğitim uçağının düştüğü açıklaması yapıldı.

Kıbrıs'taki feci kazada 2 tane pilot yaşamını yitirdi


Geçitkale Havaalanı'na yakın bir bölgede saatler 12:50 civarında, Hava Sporları Federasyonu'na ait olduğu açıklanan bir tane eğitim uçağının düştüğü açıklaması yapıldı. İki pilotun yaşamını yitirmiş olduğu bu kazayla alakalı olarak soruşturma başlatıldığı da bildirildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yer alan Gazimağusa ilçesi içerisindeki Geçitkale Havaalanı'nın yakın bir bölgesinde bir eğitim uçağının düştüğü konusunda açıklama yapıldı. Saatler 12:50'yi gösterirken düştüğü açıklanan bu eğitim uçağı içerisinde yer alan iki pilotun ise yaşamını yitirdiği bilgisi verildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Hava Sporları Federasyonuna ait durumda olduğu açıklanan eğitim uçağının, eğitimle alakalı bir uçuş gerçekleştirdiği esnada halen tespit edilememiş bir sebepten dolayı Geçitkale Havaalanı pistine yakın bir bölgede düşmüş olduğu bilgisine ulaşıldı. Söz konusu bu kaza ile alakalı bir soruşturma başlatılmış olduğu da ifade edilmiş durumda.

Uçak kazası esnasında yaşamını yitirenlerin ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Hava Sporları Federasyonu içerisinde çalışmaya devam eden deneyimli pilotlardan biri olan Serkan Özcezarlı ile birlikte Hakan Çetinkaya oldukları konusunda bir açıklama yapıldı.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Başbakanı  görevinde buluna nErsin Tatar, Geçitkale bölgesi üzerinde düştüğü açıklanan eğitim uçağıyla alakalı yapmış olduğu ilk açıklama içerisinde; ''Eğitim uçağının düşmüş olmasından dolayı 2 kardeşimizi yitirdiğimizi büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.