Korona Virüs Mısır'a sıçradı

Mısır Sağlık Bakanlığında sözcü görevinde bulunan Khaled Mejahed yapmış olduğu açıklama içerisinde, Mısır'da korona virüsle alakalı ilk vakanın onaylanmış olduğunu ifade ederken, söz konusu bu virüsün ülkeye giriş gerçekleştiren bir yabancıda tespit edilmiş olduğunu söyledi.

Korona Virüs Mısır'a sıçradı


Mısır Sağlık Bakanlığında sözcü görevinde bulunan Khaled Mejahed yapmış olduğu açıklama içerisinde, Mısır'da korona virüsle alakalı ilk vakanın onaylanmış olduğunu ifade ederken, söz konusu bu virüsün ülkeye giriş gerçekleştiren bir yabancıda tespit edilmiş olduğunu söyledi. Virüsün tespit edildiği şahsın hastane içerisinde karantina altına alınmış olduğu belirtilirken, durumunun stabil olarak seyrettiği ifade edildi. Hastayla alakalı kimlikse gizliliğini korumakta.

Mısır asıllı yetkili isimler, duruma yönelik olarak Dünya Sağlık Örgütü'nü (DSÖ) bilgilendirmiş durumdayken, söz konusu bu virüse karşı Birleşmiş Milletler'le ortak bir şekilde önlemler alınmış olduğu ifade edildi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu (NHC) tarafından yapılmış olan açıklama içerisinde, bir tanesi Hong Kong'da gerçekleşmek üzere Kovid - 19 salgını esnasında yaşamını yitirenlerin sayısının 1.381 taneye kadar çıktığı, ülke içerisinde toplamda Kovid - 19 tespit edilmiş bulunan vaka sayısının 63.851 tanesine kadar ulaşmış olduğu ifade edilmişti.

Hubey eyaletinde yer alan Vuhan kenti içerisinde 12 Aralık 2019 senesinde ortaya çıkmış olan Kovid - 19 adlı salgından dolayı arasında Türkiye'nin de yer aldığı pek çok ülke, Çin içerisinde mahsur kalmış olan vatandaşlarını güvenli bir şekilde tahliye etmiş idi.

İlk önce Vuhan kentinde tespit edilmiş olan Kovid - 19 adlı virüsün kısa zaman içinde öteki kent ve de ülkelere yayılmış olmasından dolayı DSÖ de aldığı bir kararla ''acil durum'' ilan etmiş olduğunu açıklamıştı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.