Koronavirüs en çok nerde bulaşıyor?

Bütün bir dünyayı etkisinin altına almış bulunan koronavirüs salgınıyla alakalı Amerika Birleşik Devletleri içerisinde çok daha yeni bir araştırma yapılmış oldu.

Koronavirüs en çok nerde bulaşıyor?


Bütün bir dünyayı etkisinin altına almış bulunan koronavirüs salgınıyla alakalı Amerika Birleşik Devletleri içerisinde çok daha yeni bir araştırma yapılmış oldu. Buna bakılırsa; koronavirüsün en fazla ailenin içinde ve  de kalabalık toplantılar esnasında bulaşmış olduğu tespit edilmiş durumda. Bilim adamları, salgının başlangıcından bu zamana kadar toplu taşımayla alakalı yanlış bilgiler ortaya atılmış olduğunu ifade etti.

İlk önce 2019 senesinin Aralık ayında Çin'in Hubei eyaletinde yer alan Vuhan kenti içerisinde ortaya çıkmış bulunan ve kısa zaman içinde bütün bir dünyaya yayılmış olan yeni tip koronavirüsle alakalı salgından (Kovid-19) dolayı dünyanın tamamında 1.633.000 taneden çok insan yaşamını yitirmiş durumdayken, 73.452.000 taneden çok insan ölümcül salgına yakalanmış oldu. Bir taraftan salgına karşı aşı geliştirmeyle alakalı çalışmalar sürerken, öte taraftan bilim insanları koronavirüsle alakalı çok çarpıcı araştırmalar ortaya koymayı sürdürmekte.

En son ise New York Üniversitesi (NYU)  içerisinde görevli olan bilim insanları, toplu taşımalar üzerinde koronavirüs bulaşmasıyla alakalı dikkatleri çekmekte bulunan bir araştırmada bulundu. Independent Türkçe platformunda yer almış olan bir habere bakılırsa Robert F. Wagner Kamu Hizmeti Okulu ile Rudin Toplu Taşıma Merkezi'nde görevli olan araştırmacılar, toplu taşıma kullanılmasıyla beraber mevsimsel grip veyahut zatürre benzerindeki hastalıklardan ölüm oranlarının arasında bir ilişki bulunmadığını açık bir şekilde ortaya koymuş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.