Maskeyi takarken burun açıkta kalmamalı

Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19'a karşı maske takma esnasında takılan maskenin ağızın yanı sıra burun ile birlikte çeneyi kapayacak bir biçimde takılması ve yan kısımlarda boşluk bulunmamasının gerekli olduğunu ifade ediyor.

Maskeyi takarken burun açıkta kalmamalı


Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19'a karşı maske takma esnasında takılan maskenin ağızın yanı sıra burun ile birlikte çeneyi kapayacak bir biçimde takılması ve yan kısımlarda boşluk bulunmamasının gerekli olduğunu ifade ediyor. DSÖ, burnun açık bir şekilde bırakılmasının da hiç bir şekilde maske takmamaya eşdeğer durumda olduğu konusunda uyarı yaptı.

DSÖ'de yer alan yetkililer ayrıca takılmasının ardından maskeye hiç bir şekilde dokunulmamasının gerekli olduğunu, çıkartılma esnasında da ellerin yıkanması konusunda tavsiyede bulunuyor.

Kanada içerisinde yer alan Toronto Ryerson Üniversitesi üzerinde görevli Epidemiyolojist ProfesörTim Sly, Covid-19 ile alakalı  salgında mücadele konusunda maske takmanın çok büyük bir önem taşımakta olduğuna dikkat çekmiş oldu. Profesör Tim Sly, açıklamasında  gerekli olduğu gibi takılmasının gerektiğinin aksi taktirde hiç bir faydası olmayacağına da değinmiş oldu. Gerektiği gibi takılmadığı durumda sadece yasak savma amacıyla takılmış olacağına vurgu yaptı.

Toronto Üniversitesi içerisinde görevli enfeksiyon kontrol uzmanlarından biri olan Epidemiyolojist Colin Furness ise burnun açıkta bırakılma konusundaki eğiliminin yaygın hale geldiğine dikkat çekip burun kısmını açıkta bırakmak ile maske takmamanın arasında bir fark  olmadığını ifade etti. Uzmanlar ayrıca maskelerin konuşma esnasında hiç bir şekilde çıkarılmaması ve boyun kısmına veyahut kulağa asılmamasının gerekli olduğuna da dikkat çekmekte. Virüs ise ağız ile brlikte burundan çıkmakta olan fazlasıyla ufak damlacıkların ağızın yanı sıra burundan solunmuş olmasıyla  bulaşmakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.