Midilli adasında koronavirüs paniği

Türkiye'nin göçmenler için sınır kapılarını açma kararı almasının hemen sonrasında, on binlerce sayıdaki göçmen Yunanistan sınırlarına akın etmeye başladı.

Midilli adasında koronavirüs paniği


Türkiye'nin göçmenler için sınır kapılarını açma kararı almasının hemen sonrasında, on binlerce sayıdaki göçmen Yunanistan sınırlarına akın etmeye başladı. Hali hazır bir şekilde 27.000 tane göçmenin yer aldığı Midilli Adası'nda da ilk koronavirüs vakası tespit edilmiş oldu. Virüsün ada üzerinde yer alan bütün sığınmacılara yayılmasından  çok fazla endişe edilmekte.

Yunanistan yerel kanallarından biri olan ERT, koronavirüsün Midilli Adası'na da sıçramış olduğu konusunda duyuruda bulundu. Habere bakılırsa, ada içerisinde yaşamını sürdüren 40 yaşında bulunan bir tane  kadının koronavirüs testi pozitif çıkmış oldu. Yetkili isimler, Plomari kasabası içerisinde yaşamını sürdüren ve bir süpermarkette çalışmakta olan kadının, bir ay öncesinde İsrail'in yanı sıra Mısır'a gitmiş olduğunu ifade etti. Kadın hızlı bir şekilde karantinaya alınmışken, çocuklarının gitmekte olduğu okul da tedbir maksadıyla kapatıldı.

Türkiye'nin Avrupa bölgesine doğru sınır kapılarını açma kararı almasının hemen sonrasında pek çok sığınmacı adaya geçmeye çalışmaktayken, Moria bölgesi üzerindeki kampta da ortalama bir şekilde 27.000 tane sığınmacı yer alıyor. Yunanistan makamları daha öncesinde binlerce sayıdaki sığınmacının bulunmakta olduğu Midilli benzerindeki adalara virüs bulaşma konusundaki olasılık hususunda tedirginliklerini dile getirmiş durumdalardı. Hali hazır bir şekilde yaşam koşullarının kötü olduğu kalabalık kamplar içerisinde virüsün daha da hızlı yayılabilecek olduğundan endişe edilmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.