Moskova Borsası içerisinde çok büyük bir vurgun

İstanbul ilinde yaşamını sürdüren bir tane Türk ile birlikte iki tane de Suriye vatandaşının, Moskova Borsası üzerinden  tam tamına 17 milyon dolar tutarında bir vurgun yaptıkları açıklandı.

Moskova Borsası içerisinde çok büyük bir vurgun


İstanbul ilinde yaşamını sürdüren bir tane Türk ile birlikte iki tane de Suriye vatandaşının, Moskova Borsası üzerinden  tam tamına 17 milyon dolar tutarında bir vurgun yaptıkları açıklandı. Söz konusu bu vurgun, dolandırıcı şahısların Moskova Borsası Başkanı'na ait e-posta adresini hackleyip talimat e-maili yollamasıyla gerçekleştirilmiş oldu. Moskova Borsası'nda görevli bulunan hukuk müşavirlerinden Alexsandr Smirnov'un Türkiye'ye gelip şikayette bulunmasıyla beraber aydınlatılmış olan bu olay esnasında 3 tane şüpheli şahsın Moskova Borsası içinde yer alan kişiler aracılığı ile yüksek seviyelerdeki paraları borsanın CEO'su aracılığıyla onaylanmış gibi göstererek aktarmış olduğu bilgisine ulaşıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tarafından 3 tane şüpheli şahısla ilgili yürütülmeye başlanan soruşturma dahilinde Rusya'da yer alan işbirlikçilerin ise Rus istihbaratlarından olarak bilinen FSB tarafından gözaltına alınmış olduğu bilgisine ulaşıldı.

Sabah gazetesinde yer almış bulunan habere bakılırsa, savcılık aracılığıyla yürütülmeye başlanan soruşturma sonrasında şüpheli şahıslardan Ahmet Ö. ile birlikte Aref R. ve de  Mehmet K. ile ilgili olarak iddianame düzenlenmiş durumda. Düzenlenmiş olan bu iddianame içerisinde yaşanmış dolandırıcılık olayı da şu şekilde anlatılmış oldu: Moskova Borsası'nın eski şeflerinden bir tanesi olarak görev yapmış Olga G. phishing (oltalama) yöntemiyle kendisine yollanan bir e-posta aldı. E-posta üzerinde İrina N. adına sahip şahsın aranması konusundaki bir talimat bulunuyordu. İkilinin arasında gerçekleşen görüşmenin hemen sonrasında İrina N.'nin yollamış olduğu ve daha sonrasında ise Mehmet K.'ye ait durumda bulunduğu bilgisine ulaşılan hesaba farklı farklı 10 defa para transferi yapıldı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.