Mutasyona uğrayan koronavirüsle ilgili iyi haber

Danimarka içerisinde tam tamına 17 milyon tane vizonla ilgili itlaf edilme kararı alınmasına sebep olan Cluster-5 virüsünün 'muhtemel olarak' öldüğü duyurusu yapıldı.

Mutasyona uğrayan koronavirüsle ilgili iyi haber


Danimarka içerisinde tam tamına 17 milyon tane vizonla ilgili itlaf edilme kararı alınmasına sebep olan Cluster-5 virüsünün 'muhtemel olarak' öldüğü duyurusu yapıldı. Bahsi geçen bu virüs, yeni tipteki koronavirüsün mutasyona uğraması sonrasında ortaya çıkmış idi.

Danimarka'da yer alan Devlet Serum Enstitüsü, ülke içerisindeki bütün vizonların itlafına sebep olan, yeni tipteki covid-19 virüsünün mutasyona uğramasının ardından ortaya çıkmış olan Cluster-5 adlı virüsün muhtemel olarak yok olduğunu ifade etti. Danimarka Sağlık Bakanlığına ait internet sitesi üzerinden yapılmış olan ve Devlet Serum Enstitüsünün mevcut durumdaki bir yer almış olduğu basın açıklamasına bakılır ise, Cluster-5 ismine sahip olan virüs 15 Eylül tarihinden bu zamana kadar ülke içerisinde hiç bir şekilde görülmedi. Açıklamanın devamında, Devlet Serum Enstitüsünün Cluster-5 ismine sahip virüsün muhtemel olarak öldüğü yönünde tahminde bulunmakta olduğuna da vurgu yapılmış durumda.

Danimarka'nın Başbakanı  görevinde bulunan Mette Frederiksen, 4 Kasım tarihi içerisinde yapmış olduğu özel bir basın açıklamasının üzerinde, vizonlardan Cluster-5 isimli virüs bulaşmış olan kişilere geliştirilme işlemi devam eden Covid-19 aşılarının etki etmeyecek olduğunu, bundan dolayı da ülkede yer alan çiftliklerde kürkünü kullanma amacıyla yetiştirilmekte olan ortalama 17 milyon tane vizonun itlaf edilecek olduğunu ifade etmişti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.