NASA'dan korkutan bir açıklama

Bilimle alakalı dünya NASA tarafından yapılan ve herkesi çok fazla korkutan açıklamayı konuşmaya başladı.

NASA'dan korkutan bir açıklama


Bilimle alakalı dünya NASA tarafından yapılan ve herkesi çok fazla korkutan açıklamayı konuşmaya başladı. NASA son yapmış olduğu bir açıklamada, Dünya'ya yaklaşmaya devam eden bir tane  asteroid bulunduğunun duyurusunu yaptı. Gerçekleştirilen açıklamaya bakılır ise söz konusu bu gök taşının rotası konusunda bir sapma olmaz ise 2022 senesinde Dünya'ya çarpmış olacak.

JF1 isminin verildiği açıklanan bu gök taşı, Mısır'da yer alan popüler bir durumdaki Keops Piramidi kadar büyük.

6 Mayıs 2022 tarihi içerisinde Dünya'ya en yakın pozisyona ulaşması konusunda bir beklenti bulunan bu gök taşının, çarpışma olması halinde 230 kilo tondan oluşan bir nükleer enerjiye eş değer tahribat meydana getirebileceği de ön görülmekte. Bunun olması ise Hiroşima'ya atılmış olan atom bombasının ortalama olarak 15 katı kadar bir büyüklüğe denk gelmekte.

Buna benzer bir felaket senaryosu içerisinde bir tane kentin komple yok olabileceğini açık bir şekilde ifade eden NASA'da yer alan uzmanlar ise, milyonlarca sayıdaki insanın yaşamını yitirebilecek olduğunu açıkça ifade etti. Bahsi geçen bu asteroid'in Dünya üzerinde tam olarak hangi ülkeye veyahut hangi kente çarpacak olduğuna yönelik bir bilgi verilmiş değil.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.