O mültecilerin ülkeye alınmayacağı açıklandı

Cumhurbaşkanı  görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan Malezya'nın başkenti olarak bilinen Kuala Lumpur içerisinde tam tamına 50.000 tane mültecinin daha Türkiye'te göç etme konusunda bir hazırlıkta yaptığı konusunda duyuruda bulunmuştu.

O mültecilerin ülkeye alınmayacağı açıklandı


Cumhurbaşkanı  görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan Malezya'nın başkenti olarak bilinen Kuala Lumpur içerisinde tam tamına 50.000 tane mültecinin daha Türkiye'te göç etme konusunda bir hazırlıkta yaptığı konusunda duyuruda bulunmuştu. Daha sonrasına ortaya çıkmış olan haberlere bakılırsa Esed rejimi, Rusya ile birlikte İran destekli  bir durumda olan grupların İdlib kentine saldırılarından dolayı son 5 gün içerisinde en az 80.000 tane sivil daha Türkiye sınırı yakınlarına göç gerçekleştirdi. Hemen sonrasında da göç ettiği açıklanan 80.000 tane sivilin akıbeti kamuoyu tarafından  çok büyük bir merak konusu haline geldi. Elde edilmiş olan bilgilere bakılırsa son göç dalgası üzerindeki siviller Türkiye'ye hiç bir şekilde alınmamış olacak.

Rusya ile birlikte Esad rejiminin İdlib kentinin güney bölgesindeki saldırıları hız kesmeden devam ederken, bölge üzerinden Türkiye sınırına doğru göçler ise aralıksız olarak sürüyor.

Geçmiş olduğumuz günler içerisinde Malezya temasları kapsamında basın mensuplarının sormuş olduğu sorulara yanıt veren Erdoğan, Türkiye içerisinde yer alan  mülteci problemine de değinmişti. Erdoğan açıklamasında; ''Şu an içerisinde İdlib kentinden tam tamına 50.000 tane insan topraklarımıza doğru gelmekte. Zaten ülkemizde 4 milyon tane mülteci var, şimdi ise 50.000 kişi daha gelecek'' şeklindeki ifadelerine yer vermişti.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.