Pakistan'ın başbakanından destek

Pakistan'ın Başbakanı görevinde bulunan İmran Han, Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan'ı arayıp, Suriye'nin kuzey bölgesine düzenlenen Barış Pınarı Harekatı ile ilgili destekledikleri konusunda bir açıklamada bulundu.

Pakistan'ın başbakanından destek


Pakistan'ın Başbakanı görevinde bulunan İmran Han, Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan'ı arayıp, Suriye'nin kuzey bölgesine düzenlenen Barış Pınarı Harekatı ile ilgili destekledikleri konusunda bir açıklamada bulundu. Han'ın  böyle bir harekette bulunması, Pakistan halkıyla birlikte devletinin Kurtuluş Savaşı senelerinde devletimiz ile birlikte milletimize etmiş olduğu yardımları da akıllara getirmiş bir durumda.

Pakistan Başbakanlığı tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılırsa, Han ile Erdoğan gün içerisinde özel bir telefon konuşması yaptı.

Söz konusu bu özel görüşme esnasında Türkiye'nin terör koridoru ile alakalı kaygılarının Pakistan tarafından anlaşılmış olduğunun açık bir şekilde dile getirildiği de ifade edilerek, şu ifadedelere yer verildi;

''Terör belasının 70.000 taneden çok can almış olduğu, 3 milyon taneden çok mültecinin yer aldığı bir ülke konumunda yer alarak Pakistan, 40.000 taneden çok vatandaşını terör belasına kurban eden Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu tehditlerle beraber zorlukların tamamen farkındadır. Pakistan sürekli olarak olduğu gibi Türkiye'nin arkasında yer almayı sürdürecektir ve Türkiye'yi bu konuda tamamen desteklemektedir. Türkiye'nin ulusal durumda bulunan güvenliğinin yanı sıra bölgesel istikrar ile birlikte Suriye içerisinde barışçıl çözümle alakalı atmış olduğu adımları desteklemekte, başarılı  bir durumda olmalarından dolayı da dua etmekteyiz.''

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.