Patriotlar ile alakalı cevap geldi

Türkiye'nin Amerika Birleşik Devletleri'nden talep ettiği Patriot füzeleriyle alakalı Amerika Birleşik Devletleri'nden özel bir açıklama gelmiş oldu.

Patriotlar ile alakalı cevap geldi


Türkiye'nin Amerika Birleşik Devletleri'nden talep ettiği Patriot füzeleriyle alakalı Amerika Birleşik Devletleri'nden özel bir açıklama gelmiş oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nin Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü görevinde bulunan Jonathan Hoffman, pozisyonları içerisinde herhangi bir yumuşama bulunmadığı ve S-400'leri iade etme kararı almadığı müddetçe Türkiye'nin Patriot alamayacak olduğunu ifade etti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü  görevinde bulunan Jonathan Hoffman, Pentagon'da düzenlemiş olduğu basın toplantısı kapsamında gündemde yer alan konulara yönelik çok önemli değerlendirmelerde bulunmuş oldu. Rusya ile birlikte Esed Rejimi'yle yaşanmaya başlanan İdlib geriliminden hemen sonra Türkiye'nin Amerika Birleşik Devletleri'nden talep ettiği Patriot füzeleriyle alakalı soruya açık bir şekilde cevap vermiş olan Hoffman; ''Bakan görevinde bulunan Esper'in bu husustaki mevcut görüşü de çok açık, Türkiye S-400 füze savunma sistemlerini geri vermedikçe Patriot'ları hiç bir şekilde alamaz'' ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı görevine bulunan Erdoğan daha öncesinde yapmış olduğu açıklama içerisinde Amerika Birleşik Devletleri'nin Patriotlar hususunda yumuşadığını ifade etmişti. Erdoğan öte yandan Patriotların satışının gerçekleştirilmesi halinde Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye'nin bu sistemi de satın alma konusunda hazır olduğunu ifade ettiğini ifade etmişti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.