Putin adeta çileden çıktı

Sibirya'da yer alan Ambarnaya Nehri'ne elektrik santrallerinden bir tanesinden 20.000 tonluk dizel yakıtı sızmasından dolayı bölge üzerinde acil durum ilan edilmiş oldu.

Putin adeta çileden çıktı


Sibirya'da yer alan Ambarnaya Nehri'ne elektrik santrallerinden bir tanesinden 20.000 tonluk dizel yakıtı sızmasından dolayı bölge üzerinde acil durum ilan edilmiş oldu. Putin söz konusu bu sızıntıyı zamanında bildirmemiş olan tesis yöneticilerini de televizyon yayını esnasında azarlamış oldu, ''Acil olan durumları sosyal medya üzerinden mi öğreneceğiz?'' ifadelerine yer verdi. Kuzey Kutup Bölgesi üzerinde Norilsk kenti içerisinde yer alan santralde Cuma gününde bir tankının çökmesinden dolayı nehrin üstünde çok büyük bir yakıt tabakası oluşmuş oldu. Dizel yakıtıyla alakalı yakıtın tesisten 12 kilometrelik uzağa kadar yayılmış olduğu ifade ediliyor.

Devlet medyasınanın yazmış olduğuna bakılırsa 350 kilometrekarelik çok büyük bir alan dizel yakıtla kaplanmış oldu. Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) içerisinde görevli bir uzmana bakılırsa bu, ülkenin modern tarihi içerisinde yer alan en büyük ikinci petrol sızıntısı olarak öne çıkıyor. Coğrafi koşullardan dolayı da nehrin temizlenebilmesinin çok uzun zaman sürebileceği ifade ediliyor. Elektrik santrali ise, dünya üzerinde yer alan en büyük nikel ile birlikte paladyum üreticilerinden Norilsk Nickel'in yan  kuruluşlarından bir tanesine ait.

Bölge Valisi görevinde bulunan Aleksander Uss, Putin'e söz konusu bu faciayı iki gün sonrasında sosyal medya üzerinden öğrendiklerini de ifade etti. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.