Ruhani özür diledi

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi tarafından yapılmış olan yazılı açıklama içerisinde, Zelenskiy'nin Ruhani'yle özel bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş olduğu ifade edildi.

Ruhani özür diledi


Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi tarafından yapılmış olan yazılı açıklama içerisinde, Zelenskiy'nin Ruhani'yle özel bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş olduğu ifade edildi.

Söz konusu bu görüşme esnasında İran'ın Ukrayna Havayollarına ait olduğu açıklanan Boeing 737 tipindeki yolcu uçağını yanlışlıkla düşürmüş olması hususunun ele alınmış olduğu açıkça ifade edilen açıklama içerisinde; ''Ruhani, Ukrayna'da yaşamını sürdüren halk ve yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu. Ruhani, 176 insanın yaşamını yitirmiş olduğu trajediyle alakalı olarak İran adına özür dileğinde bulundu. Ruhani,  söz konusu bu trajedinin ülkesinin hatalı bir durumdaki eylemlerinden dolayı gerçekleştiğini de tamamen kabul etmekte'' şeklinde sözler yer aldı.

İran'da yer alan yetkili isimler, uçağın düşürülmesi konusuda suçlu olan kişileri sorumlu tutacak olduğu ifade edilen açıklama içerisinde, ''Zelenskiy, olay esnasında yaşamını yitiren Ukrayna vatandaşlarına ait cansız bedenlerin en kısa zamanda ülkesine gönderilmesinin gerekli olduğuna vurgu yaptı'' şeklindeki bir değerlendirmesinde bulunulmuş oldu. Söz konusu bu açıklama içerisinde, Ukrayna Dışişleri Bakanlığının İran'a söz konusu bu olayla alakalı olarak tazminat şartlarını içermekte bulunan bir nota vereceği ifade edildi.

Daha önce iran tarafından yapılmış olan açıklamada ''Ukrayna uçağı havalimanı üzerinden ayrılmaktayken çok hassas bir askeri merkeze yakın konumdaydı. Düşman olabilecek bir hedefin yüksekliğinde bulunuyordu. Bu söz konusu koşulların hemen sonrasında  ne yazıkki insani bir hata ile hedef alınmış ve de İran vatandaşlarının yanı sıra yabancı uyruğa sahip bir dizi insanın ölümüne neden olunmuştur.'' şeklindeki ifadeler yer almıştı..
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.