Rusya'dan hava sahası konusunda açıklama geldi

Rusya tarafından desteklenen Esed rejiminin hava ile birlikte kara saldırıları esnasında İdlib bölgesi üzerinde 34 tane askerimizin şehit olmasının hemen sonrasında Bahar Kalkanı Harekatı başlatılmış oldu.

Rusya'dan hava sahası konusunda açıklama geldi


Rusya tarafından desteklenen Esed rejiminin hava ile birlikte kara saldırıları esnasında İdlib bölgesi üzerinde 34 tane askerimizin şehit olmasının hemen sonrasında Bahar Kalkanı Harekatı başlatılmış oldu. Söz konusu bu harekat dahilinde çok fazla sayıda hedef imha edilmiş durumdayken, yüzlerce sayıdaki rejim askeri de tamamen etkisiz duruma getirilmiş oldu. Söz konusu bu harekat esnasında, rejim güçlerine ait olan bazı savaş uçakları da hedef alınmış oldu. Gün içinde rejime ait olduğu açıklanan SU-24 tipinde iki tane uçak düşürülmüş oldu. Bu söz konusu durumdan rahatsızlık duyan Rusya'dan ise çok daha yeni bir açıklama gelmiş oldu.

Esad rejim unsurlarının Türk askerine gerçekleştirmiş olduğu söz konusu saldırının sonrasında Türkiye'nin başlatmış olduğu Bahar Kalkanı Harekatı rejim unsurları için çok büyük zararlar vermiş durumdayken, dün de rejime ait uçakların düşürülmüş olmasıyla Rusya Savunma Bakanlığı özel bir açıklama gerçekleştirdi.

Rusya'nın Savunma Bakanlığı aracılığıyla gerçekleştirilmiş olan açıklama içerisinde, Suriye'de yer alan Rus kuvvetlerinin komutanları arasında yer alan General Oleg Zhuravlev, Esed rejim unsurlarının İdlib hava sahalarını Türkiye'ye kapatmış olduğu konusunda bir duyuruda bulunup; ''Bu söz konusu şartların altında bölge üzerinde görev gerçekleştiren Rusya Kuvvetleri Grubu, Suriyenin üzerinde Türkiye'nin hava uçuşlarına yönelik güvenliğini  hiç bir şekilde garanti edemez'' şeklindeki ifadelere yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.