Rusya ortak devriye konusunda açıklama yaptı

Fırat'ın doğu bölgesine gerçekleştirilmekte olan ortak devriyeler, Barış Pınarı Harekatı'ndan hemen sonra Türkiye ve Rusya'nın anlaşmaya varmış olduğu Soçi mutabakatının hemen sonrasında gerçekleştirilmeye başlanmış idi.

Rusya ortak devriye konusunda açıklama yaptı


Fırat'ın doğu bölgesine gerçekleştirilmekte olan ortak devriyeler, Barış Pınarı Harekatı'ndan hemen sonra Türkiye ve Rusya'nın anlaşmaya varmış olduğu Soçi mutabakatının hemen sonrasında gerçekleştirilmeye başlanmış idi. Fakat Türk askerlerinin rejim destekli  bir durumdaki güçlerin saldırısına uğramasının hemen sonrasında Türkiye'nin Rusya'yla gerçekleşen ortak devriye görevine katılmamış olduğu ifade edildi.

Rusya'nın Suriye'de yer alan Tarafları Uzlaştırma Merkezinin Başkanı  görevinde bulunan Yuriy Borenkov, bugün gerçekleştirmiş olduğu basın toplantısı esnasına; ''Türkiye'nin ortak devriye görevine katılmamış olmasından dolayı Rus askeri polis birlikleri tek taraflı bir şekilde Haseke bölgesi üzerinde devriye görevi gerçekleştirmiş oldu'' ifadelerine yer verdi.

Rus askeri polis ekiplerinin Halep bölgesi içerisinde de bazı güzergahlar üzerindeki devriye görevini sürdürdüğünü ifade eden Borenkov, öte yandan savaş uçaklarının ise hava devriyesi yapmakta olduğunu açıkça bildirdi. Devriyelerin  ise tamamen olaysız bir şekilde geçmiş olduğu ifade edildi.

İdlib kenti içerisinde ateşkesle alakalı karara uymamakta olan Rusya destekli bulunan Suriye rejim ordusu, geçmiş olduğumuz gece söz konusu bu bölgeye takviye şeklinde yollanan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları üzerine yoğun bir şekilde topçu atışı gerçekleştirerek saldırdı. Söz konusu bu saldırı esnasında, beş tane asker ile birlikte üç tane sivil personel şehit olmuşken beş tane asker de yaralanmış oldu. Saldırının hemen sonrasında Türk Silahlı Kuvvetlerine ait fırtına obüsleri ile birlikte topçuları rejime ait mevzileri ağır bir biçimde vurdu.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.