Somali'deki bombalı saldırıyı el Şebab terör örgütü üstlendi

Somali'de yer alan Mogadişu içerisinde geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirilen saldırıyı terör örgütlerinden El Şebab örgütü üstlenmiş durumda.

Somali'deki bombalı saldırıyı el Şebab terör örgütü üstlendi


Somali'de yer alan Mogadişu içerisinde geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirilen saldırıyı terör örgütlerinden El Şebab örgütü üstlenmiş durumda. Bomba yüklenmiş bir arabayla, bir tane gözlem noktası üzerine gerçekleştirilen saldırı esnasında en az 81 kişi yaşamını yitirmişti. Olayın yaşandığı yerde hayatını yitirenlerin arasında 2 tane de Türk vatandaşı yer alıyordu.

Terör örgütü tarafından yapılmış olan açıklama içerisinde, saldırının asıl hedefinin yaşamını yitiren 2 tane Türk mühendis ile birlikte onların korumaları olduğunu ifade edildi.

Resmi  bir durumdaki rakamlara rakamlara bakılırsa söz konusu bu saldırı kapsamında en az 81 kişi hayatını kaybederken 20 kişinin de halen kayıp olarak geçtiği ifade ediliyor. Olayla ilgilenmeye başlayan tıbbi ekip, tedavi amacıyla Türkiye'ye gitmiş olan yaralılardan bir tanesinin de yaşamını yitirdiği konusunda açıklamalarada bulundu. Emniyet görevlileri ise hafta sonunda yaşamını yitirenlerin 100 taneye yaklaşmış olduğunu ifade etmişti.

Türkiye Sağlık Bakanlığı ise söz konusu bu saldırının hemen sonrasında yaralı kişilerin tedavisine destek verebilmek maksadıyla hızlı bir şekilde harekete geçmiş, bunun dahilinde Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile birlikte cerrahi personelden meydana gelen 20 kişiden oluşan ekibi hızlı bir şekilde Somali'ye yollamıştı.

Patlama esnasında yaşamını yitirmiş olan iki tane Türk vatandaşıyla birlikte yaralandığı açıklanan 16 tane de Somalili Türkiye'ye uçakla getirilmişti.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.