Suriye'de tansiyon yükselmeye başladı

Amerika Birleşik Devletleri'yle Rusya'nın arasında Suriye'de yer alan petrol sahaları üzerinde varlık mücadelesi aralıksız olarak devam etmekte.

Suriye'de tansiyon yükselmeye başladı


Amerika Birleşik Devletleri'yle Rusya'nın arasında Suriye'de yer alan petrol sahaları üzerinde varlık mücadelesi aralıksız olarak devam etmekte. Alınmış olan bilgilere bakılırsa Amerika Birleşik Devletleri'nin askerleri, Haseke ilinin kuzeydoğu bölgesinde bulunan Rümeylan petrol sahasına ulaşma konusunda isteği olan Rus askerlerinin yolunu kesmiş oldu.

Kamışlı isimli ilçenin natı bölgesinde Amuda ilçesinden gelmiş olan üç tane Rus askeri arabası, Haseke'nin kuzeydoğu bölgesinde yer alan Mabede beldesi üzerinde Amerika Birleşik Devletleri askerlerinin engeline takılıp, Rümeylan beldesi üzerine ulaşamadan geri dönüş yapmak mecburiyetinde kalmış oldu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin askerleri, Haseke ili içerisinde 18 ila 25 Ocak tarihlerinde Rümeylan sahasına ulaşma konusunda isteği bulunan Rus askerlerinin yolunu dört defa kesmişti. Bu şekilde ise Amerika Birleşik Devletleri'nin ordusu, 18 Ocak tarihinden bu zamana kadar, Haseke ilinde yer alan petrol sahasına gitme isteği bulunan Rus askerlerinin yolunu 5. defa kesip dönmelerine neden oldu.

YPG / PKK terör örgütünden teröristler ise 15 Ocak tarihi içerisinde Amerika Birleşik Devletleri üssünün bulunmakta olduğu Rümeylan petrol sahasının yakınlarına yerleşmek amacıyla gelmiş olan Rus askerlerini Kamışlı ilçesi içerisinde durdurmuş durumdaydı.

Barış Pınarı Harekatı'nın başlamış olmasıyla, harekat bölgesi üzerinde yer alan üslerini boşaltmış olan Amerika Birleşik Devletleri, petrol sahalarının seviyesinde yerleşmeye öncelik vermiş durumdaydı. Amerika Birleşik Devletlerinin güçleri, hali hazır bir şekilde Suriye'de Haseke iliyle birlikte Rakka ili ve Deyrizor illeri içerisinde YPG / PKK işgali altındaki bölgeler üzerinde toplamda 11 tane üs ve askeri nokta üzerinde varlık göstermekte. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.