Suriye içerisindeki ateşkes çağrısını tekrarladı

Suriye'de yer alan İdlib kenti içerisinde Esed rejiminin gerçekleştirdiği hain saldırı kapsamında otuz üç tane askerimizin şehit olmasının hemen sonrasında Birleşmiş Milletler (BM)'in Genel Sekreteri görevinde bulunan Antonio Guterres'den  bir açıklama gelmiş oldu.

Suriye içerisindeki ateşkes çağrısını tekrarladı


Suriye'de yer alan İdlib kenti içerisinde Esed rejiminin gerçekleştirdiği hain saldırı kapsamında otuz üç tane askerimizin şehit olmasının hemen sonrasında Birleşmiş Milletler (BM)'in Genel Sekreteri görevinde bulunan Antonio Guterres'den  bir açıklama gelmiş oldu. Suriye'yle alakalı acil ateşkes  konusundaki çağrısını tekrarlayan Guterres sonrasında ise; ''İdlib kentindeki Türk askerlerine yönelik  olarak gerçekleştirilen hava saldırısının yanı sıra artış gösteren gerginliği büyük bir endişe ile takip etmekteyiz'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Birleşmiş Milletler'in Genel Sekreter Sözcüsü görevinde buluna Stephane Dujarric sayesinde yazılı bir açıklama gerçekleştiren Guterres, Suriye'nin kuzeybatı bölgesinde artış gösteren gerginliğin yanı sıra 'düzinelerce' sayıdaki Türk askerlerinin hava saldırıları konusunda yaşamını yitirmesini büyük bir endişeyle takip etmekte olduğunu açıkladı.

''İdlib kenti içerisinde derhal bir ateşkes ilan edilmesinin gerekli olduğunu'' tekrar eden Guterres, artış gösteren askeri gerginliğin siviller açısından teşkil etmekte olduğu riskin özellikle de  endişe verici bir seviyede bulunduğunu ifade etti. Guterres açıklamasında; ''Acil bir şekilde harekete geçilmez ise gerginliğin her saat başında daha da çok artma riski bulunuyor.' şeklinde bir değerlendirmede bulundu.

Suriye'de gerçekleşen krize askeri çözüm bulunamayacak olduğunu da ifade eden Guterres, devam ettirilebilir tek yolun Birleşmiş Milletler denetimi içerisinde siyasi çözüm bulunduğunu da ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.