Tacikistan içerisinde af ilan edildiği duyuruldu

Cumhurbaşkanlığı'nın Basın Ofisi tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılır ise, Cumhurbaşkanı görevinde bulunan  İmamali Rahman, ülkede yer alana anayasanın kabul edilmesinin 25. senesinden dolayı 20.000 tane insanın faydalanacak olduğu af yasasını resmi bir şekilde imzalamış durumda.

Tacikistan içerisinde af ilan edildiği duyuruldu


Cumhurbaşkanlığı'nın Basın Ofisi tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılır ise, Cumhurbaşkanı görevinde bulunan  İmamali Rahman, ülkede yer alana anayasanın kabul edilmesinin 25. senesinden dolayı 20.000 tane insanın faydalanacak olduğu af yasasını resmi bir şekilde imzalamış durumda. 2 ay içinde yaşama geçirileceği açıklanan bu yasanın dahilinde 11.200  tane zanlı ile birlikte tutuklu, sanık ve de mahkumlar salınmış olacak, 8.800 tane mahkumun da ceza ile alakalı zamanları kısaltılmış olacak.

Ülkede yer alan parlemento tarafından kabul edilmesinin hemen sonrasında Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Rahman tarafından imzalanmış olan bu af yasasına bakılır ise, söz konus ubu aftan toplamda 20.000 kişi faydalanmış olacak. Bahsi geçen bu af; cinayetin yanı sıra  terörizm ile birlikte aşırıcılık sebebiyle mahkum durumda bulunanlarla anayasal düzenin yanı sıra devletin güvenliğine karşı suç işlemiş olanlara hiç bir şekilde uygulanmıyor olacak.

Ömür boyunca hapis ya da ölüm cezasına çarptırılmış olanlar, daha önceki dönem içerisinde af sebebiyle serbest bırakılmış olanlar ve cezaevi içerisinde suç işlemiş olanlar da söz konusu bu aftan faydalanamıyor olacak.

En son 2016 senesinin Ağustos ayı içerisinde, Tacikistan'ın bağımsız olmasının 25. senesinden dolayı ilan edilmiş olan aftan 12.000 tane zanlının yanı sıra sanık ile birlikte mahkum faydalanmış bir durumdayken, bunun kapsamında 3.000 tane mahkumda salınmıştı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.