Tahran kentinde hava kirliliği en üst seviyede

İran'ın başkenti  olan Tahran kenti içerisinde hava kirliliğinden dolayı bugün ilk ile birlikte orta dereceli okullar üzerinde eğitime ara verildiği açıklandı.

Tahran kentinde hava kirliliği en üst seviyede


İran'ın başkenti  olan Tahran kenti içerisinde hava kirliliğinden dolayı bugün ilk ile birlikte orta dereceli okullar üzerinde eğitime ara verildiği açıklandı.

İran'ın başkenti olan Tahran kentinde bugün Kalp ile birlikte akciğer hastalarının yanı sıra yaşlı ve de  hamile olanlar izinli sayılıyor olacak. Tek - çift plakayla alakalı uygulamanın kapsamı genişletilmiş olacak ve şehir içinde yer alan toplu taşıma araçlarının fiyatları yarıya indirilmiş olacak.

Tahran'ın Valisi  görevinde bulunan Enuşirevan Muhsini Bendpey, yapmış olduğu özel bir açıklama içerisine, kentin hava kalitesini ölçme merkezinin yapmış olduğu değerlendirmelere bakılırsa, başkent içerisinde hava kirlilik seviyesinin 150 mikrogram / metreküp şeklinde tespit edildiğini ve bu durumun ise alerjisi bulunanlar açısından sağlık problemleri doğurabileceğini açıkça ifade etti.

Kalp ile birlikte akciğer hastası olanların yanı sıra yaşlı ve de  hamile olanların da izinli sayılmakta olduğunu ifade eden Bendpey, kamyonların trafiğe çıkması konusunda sınırlama getirilmiş olduğunu ifade etti.

Hava sirkülasyonu yapılmasına uygun bir durumda olmayan fiziki yapısının yanı sıra nüfus yoğunlu olmasının yanında eski arabalarla birlikte milyonlarca sayıdaki motosikletin çıkartmakta olduğu egzoz gazları Tahran kentinde hava kirliliğini arttırmakta olan en önemli etkenler arasında gösterilmekte. Tahran kenti, dünyanın tamamında şehirler içerisindeki hava kirliliği sıralamasına bakıldığı zaman 12. sıra içerisinde yer almakta.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.