Trump doğum yolu ile vatandaşlık hakkını kaldırmayı istiyor

Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı görevinde bulunan Donald Trump Beyaz Saray içerisinde gazetecilere yapmış olduğu özel bir açıklama içerisinde, hükumetinin Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olmayan ve tamamen yasa dışı bir şekilde  Amerika Birleşik Devletleri'ne göç gerçekleştiren insanların dünyaya gelen çocuklarına vatandaşlık hakkı vermeye son vermek konusunda bir isteğinin bulunduğunu açıkladı.

Trump doğum yolu ile vatandaşlık hakkını kaldırmayı istiyor


Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı görevinde bulunan Donald Trump Beyaz Saray içerisinde gazetecilere yapmış olduğu özel bir açıklama içerisinde, hükumetinin Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olmayan ve tamamen yasa dışı bir şekilde  Amerika Birleşik Devletleri'ne göç gerçekleştiren insanların dünyaya gelen çocuklarına vatandaşlık hakkı vermeye son vermek konusunda bir isteğinin bulunduğunu açıkladı. Doğum yolu ile Amerika Birleşik Devletleri'nin vatandaşlığı hakkı tanıyan yasayı kaldırabilecek çok özel bir kararname imzalayacak olduğunu ifade eden Trump açıklamasının devamında ise, ''İnsanlar buraya kadar gelerek çocuk dünyaya getiriyor ve bebek bütün hakları ile Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olmuş bulunuyor. Dünya üzerinde bu şekilde bir şeyin olanaklı olduğu tek bir ülke de  biziz. Bu fazlasıyla saçma ve ben bunu tamamen kaldıracağım'' ifadeleriyle konuşma yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri anayasasının alakalı durumda bulunan 14. maddesi ise; ''Amerika Birleşik Devletleri içerisinde dünyaya gelmiş veyahut Amerika Birleşik Devletleri'nin uyruğuna geçmiş ve Amerika Birleşik Devletleri'nin hukukuna tabi durumda bulunan herkes, Birleşik Devletler ile birlikte ikamet etmekte bulundukları eyaletin  bir vatandaşıdır'' ifadeleriyle yer almakta.

1861 senesi içerisinde Amerika Birleşik Devletleri içerisinde gerçekleşen İç Savaş'tan hemen sonra Afrika'dan getirilmiş siyahi Amerikalıların tam bir şekilde vatandaşlık haklarına sahip olabilmeleri maksadıyla anayasa üzerinde gerçekleştirilen yeni düzenlemeyle beraber; ''Amerika Birleşik Devletleri'nde ikametgah etmekte bulunan bütün insanlara'' vatandaşlık hakkı tanınmıştı. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.