Trump'ın rakibi oldukça dişli

Amerika Birleşik Devletleri basını içerisinde yer almaya başlayan haberlere bakılır ise Bloomberg, Demokrat Parti üzerinden başkan aday adayı olma konusunda bir değerlendirme yapıyor.

Trump'ın rakibi oldukça dişli


Amerika Birleşik Devletleri basını içerisinde yer almaya başlayan haberlere bakılır ise Bloomberg, Demokrat Parti üzerinden başkan aday adayı olma konusunda bir değerlendirme yapıyor. Bloomberg'ün Demokrat Parti içerisinde yer alan mevcut durumdaki aday adaylarının Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı görevinde bulunan Donald Trump'u yenemeyecek olmasından endişe duyduğundan dolayı aday olmayı düşünmekte olduğu ifade edildi.

Bloomberg'ün söz konusu bu başkanlık yarışına giriş yapabilmek amacıyla bugün içerisinde Alabama eyaleti ön seçimlerine başvuru yapmasının beklenmekte olduğu belirtildi. Michael Bloomberg tarafından daha önce gerçekleştirilmiş olan; ''Yaşamımın büyük bir kısmını üyesi olarak geçirmiş olduğum Demokrat Partiye tekrardan kaydoldum.'' şeklindeki açıklaması da , 2020 senesinin Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık seçimleriyle alakalı atmış olduğu ilk adım şeklinde yorumlanmaya başlamıştı.

Cumhuriyetçi Parti içerisinden 2001 senesi ile 2005 senesinde 2 dönem New York Belediye Başkanı seçilmiş olan Bloomberg, 2007 senesi içerisinde partisiyle yollarını ayırma konusunda bir karar aldıktan hemen sonra 2009 senesinde bağımsız  bir aday şeklinde 3. dönem belediye başkanlığını kazanmayı başarmıştı. Demokratların arasında en popüler isimlerden bir tanesi olarak eski Başkan Yardımcısı  görevinde bulunan Joe Biden öne çıkmış bir durumda fakat anketler Massachusetts Senatorü Elizabeth Warren'ın Biden ile arasındaki farkı kapattığını gösteriyor. Biden ve Warren'ı, Vermont Senatörü görevinde bulunan Bernie Sanders'i izlemekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.