Trump'ın testinde korona çıktı mı?

Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı görevinde bulunan Donald Trump'a gerçekleştirilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile alakalı testin negatif çıkmış olduğu ifade edildi.

Trump'ın testinde korona çıktı mı?


Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı görevinde bulunan Donald Trump'a gerçekleştirilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile alakalı testin negatif çıkmış olduğu ifade edildi. Beyaz Saray'ın Başhekimi görevinde bulunan Sean P. Conley, yapmış olduğu yazılı bir açıklama içerisinde, geçmiş olduğumuz gece Trump'la gerçekleştirdiği bir görüşmeden sonra başkanın koronavirüs testi yaptırma konusunda karar verdiğini belirtti. Conley daha sonrasında ise; ''Bu akşam üzeri, söz konusu bu testin negatif çıkmış olduğuna yönelik bir teyit aldım.'' şeklindeki ifadesine yer verdi.

Geçmiş olduğumuz hafta içerisinde virüs testlerinin pozitif çıkmış olduğu Brezilya asıllı delegasyon görüşmesinden hemen sonra daha yeni tip koronavirüse yönelik olarak herhangi bir belirti göstermemiş olduğunu ifade eden Conley, Hastalık Kontrol ile Önleme Merkezi (CDC)'nin yanı sıra Beyaz Saray Koronavirüsle Mücadele Görev Takımı aracılığıyla yakından çalışmakta olduklarını da belirtti. 

Geçmiş olduğumuz günler içerisinde görüşme yaptığı dört tane Brezilyalı yetkilinin koronavirüs ile alakalı testlerinin pozitif çıkmış olmasının ardından, Trump'ın da bu  söz konusu testi yaptırıp yaptırmayacak olduğu çok büyük bir merak konusu haline gelmişti.

Ülke içerisindeki koronavirüs salgınına yönelik mevcut verileri takip etmekte bulunan Johns Hopkins Üniversitesi'nin açıklamalarda bulunduğu güncel rakamlara bakılırsa Amerika Birleşik Devletleri'nin tamamında yer alan koronavirüs vakalarıyla ölü sayısı da artış göstermeyi sürdürüyor. Cumartesi günü sabah erken saatlerde 49 şeklinde bildirilmiş olan ölü sayısı da aynı gün akşam saatlerine doğru 58 şeklinde güncellenmiş oldu. Vakalarla alakalı sayı da 2.700'ü geçmiş durumda.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.