Trump yaptırım için kararnameyi imzaladı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Maliye Bakanı  görevinde bulunan Steve Mnuchin, Türkiye tarafından düzenlenmiş olan Barış Pınarı Harekatı aralıksız olarak devam etmekteyken Amerika Birleşik Devletleri asıllı yetkililerden arka arkaya gelmiş olan tepkilerin hemen sonrasında Türkiye'ye yapılması konusunda gündeme gelen yaptırımlarla alakalı olarak açıklamalar gerçekleştirdi.

Trump yaptırım için kararnameyi imzaladı


Amerika Birleşik Devletleri'nin Maliye Bakanı  görevinde buluna nSteve Mnuchin, Türkiye tarafından düzenlenmiş olan Barış Pınarı Harekatı aralıksız olarak devam etmekteyken Amerika Birleşik Devletleri asıllı yetkililerden arka arkaya gelmiş olan tepkilerin hemen sonrasında Türkiye'ye yapılması konusunda gündeme gelen yaptırımlarla alakalı olarak açıklamalar gerçekleştirdi. Mnuchin son olarak, Beyaz Saray içerisinde gerçekleştirmiş olduğu açıklamalar içerisinde, Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı görevinde bulunan Donald Trump'ın Hazine Bakanlığı kurumu içerisinde yer alan görevlilere Türkiye ile ilgili olarak ''birincil ile birlikte ikincil yaptırımlar getirebilmesi'' amacıyla tam bir yetki vermekte olan başkanlık kararnamesi imzalayacak olduğunu ifade etti.

Mnuchin ayrıca konuşmasının devamında ise; ''Trump Amerika Birleşik Devletleri asıllı yetkililere Türkiye'yi net bir şekilde hedef alabilecek çok daha güçlü yaptırım yetkisi vermeye fayda sağlayan yeni bir kararname imzalamış durumda. Eğer mecbur kalırsak Türkiye'nin ekonomisini tamamen  işlevsiz bir duruma da getirebiliriz'' şeklindeki ifadelere yer verdi. Sonrasında ise; ''Söz konusu bu yaptırımları şu an içerisinde hiç bir şekilde yürürlüğe koymayacak olduğumuzu da belirtmeyi isterim.'' şeklinde bir ifadeye yer veren Mnuchin, Amerika Birleşik Devletleri'nin Savunma Bakanlığı ile birlikte Dışişleri Bakanlığı görevlileriyle yaptırımlarla ilgili olarak sürekli danışma durumunda bulunacaklarına da vurgu yaptı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.