Türk işçiler grev yapmaya başladı

Suudi Arabistan'da yer alan Mekke kenti içerisinde özel bir tane firmanın Mekke Jabal Omer Projesi üzerinde çalışmaya devam eden Türk işçiler, kötü bir durumda bulunan çalışma şartlarının yanı sıra biriken ücretleri alamamış olduklarını gerekçe göstererek grev yapmaya başladı.

Türk işçiler grev yapmaya başladı


Suudi Arabistan'da yer alan Mekke kenti içerisinde özel bir tane firmanın Mekke Jabal Omer Projesi üzerinde çalışmaya devam eden Türk işçiler, kötü bir durumda bulunan çalışma şartlarının yanı sıra biriken ücretleri alamamış olduklarını gerekçe göstererek grev yapmaya başladı. Ortalama olarak 7 ay öncesinde çalışmaya başlamış olduğu tespit edilen bu işçilerin 5 aydan beri maaşlarını alamamış olduğu ifade edildi.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası'na üye bir durumda bulundukları bilgisine ulaşılan bu grupla ilgili açıklama gerçekleştiren bir tane  işçi, haklarını alana dek bu eylemi devam ettireceklerini ifade ederek şu ifadelere yer verdi;

''Bizler bundan aylar öncesinde vatanımız ile birlikte  sevdiğimiz herkesi bırakıp umutlarla gelmiş olduğumuz Suudi Arabistan otel projesi üzerinde çalışmaya başlamış olduk. Bizleri adeta bir köle gibi çalıştırmakta olan ve emeğimizin karşılığını hiç bir şekilde ödemeyen şirketle görüşüp çıkış gerçekleştirmeyi talep eden arkadaşlarımız oldu. Maaşlarımızı gasp etmeye gayret eden şirkete karşı direnişimizi sürdüreceğiz. Şu anda burda otuz kişiyiz. Bizler İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası üyeleri şeklinde yasal hakkımız olarak öne çıkan grev hakkımızı kullanmaktayız. Bütün haklarımızı alana dek söz konusu bu grevi sürdüreceğiz. Herkesi de bu konuda duyarlı olmak için davet etmekteyiz.''

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.