Türkiye'nin IMF'den kredi istemediği açıklandı

Çin üzerinden bütün dünyaya yayılma gösteren ve özellikle de Avrupa'da etkisini göstermiş olan koronavirüsle mücadelenin dahilinde Uluslararası Para Fonu (IMF), 50 milyar dolar tutarındaki bir kaynak ayırmış olduğu konusunda duyuruda bulunmuştu.

Türkiye'nin IMF'den kredi istemediği açıklandı


Çin üzerinden bütün dünyaya yayılma gösteren ve özellikle de Avrupa'da etkisini göstermiş olan koronavirüsle mücadelenin dahilinde Uluslararası Para Fonu (IMF), 50 milyar dolar tutarındaki bir kaynak ayırmış olduğu konusunda duyuruda bulunmuştu. IMF, kredilerden ilkini de 120.900.000 dolar tutarına sahip bir ödemeyi Kırgizıstan'a yapmıştı. Türkiye'nin yardım isteğinde bulunup bulunmayacak olduğu merak konusu olmuş durumdayken, IMF'den konuyla ilgili olarak bir açıklama yapıldı. IMF'nin Avrupa Direktörü görevinde bulunan Poul Thomsen; ''Türkiye ile birlikte Rusya yardım talep eden ülkelerin arasında değil'' ifadelerine yer verdi.

IMF'nin  resmi bir durumdaki internet sitesi üzerinde koronavirüs salgınının etkilerini de açık bir şekilde değerlendirmiş olan Thomsen, Avrupa'nın çok büyük ekonomilerinin koronavirüs sebebiyle kapatmalar sonrasında aylık olarak %3 seviyesinde GSYH düşüşüyle karşı karşıya kalmış olduğunu ifade etti. Thomsen daha sonrasında ise, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) müdahaleleriyle birlikte Avrupa İstikrar Mekanizması'nın çok yüksek borca sahip ülkelerin krizden çıkabilmesine sağlamak amacıyla çok büyük bir önem arz etmekte olduğuna da vurgu yapmış oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.