Ukrayna'nın başbakanı istifasını açıkladı

İran tarafından Ukrayna Havayolları'nın bir tane yolcu uçağınının düşürmesi konusundaki yankılar devam ederken, Başbakan görevinde bulunan Oleksiy Honçaruk istifa etme konusunda bir karar almış durumda.

Ukrayna'nın başbakanı istifasını açıkladı


İran tarafından Ukrayna Havayolları'nın bir tane yolcu uçağınının düşürmesi konusundaki yankılar devam ederken, Başbakan görevinde bulunan Oleksiy Honçaruk istifa etme konusunda bir karar almış durumda. Reuters tarafından aktarılmış olan habere bakılırsa Ukrayna'nın Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Zelenskiy'nin kararı değerlendirecek olduğu ifade edildi.

Honcharuk, söz konusu bu istifanın hemen sonrasında Facebook üzerinden yapmış olduğu açıklama içerisinde; ''Başkan'ın programını tamamlayabilme görevi için geldim. O aslında benim açımdan açıklık ile birlikte nezaket modelidir. Lakin Başkan'a karşı saygı ile birlikte güvenimize yönelik herhangi bir şüphe meydana gelmemesi amacıyla bir istifa mektubu yazıp kendisine ilettim'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Honcharuk, bu görevine ise 29 Ağustos 2019 tarihi içerisinde gelmişti.

Neler Olmuştu?

İran'da yer alan Tahran kenti içerisinde Devrim Muhafızları tarafından yanlışlıkla düşürüldüğü açıklanan Ukrayna Havayolları'na bünyesinde yer alan Boeing 737 tipindeki yolcu uçağı içerisindeki 167 tane yolcunun yanı sıra dokuz tane mürettebat yaşamını yitirmişti. Ukrayna'nın Dışişleri Bakanı görevinde bulunan Vadim Prystaiko, Tahran kentine düşmüş olan uçak içerisinde 82 tane İran vatandaşının yanı sıra 63 tane Kanada vatandaşı, 11 tane Ukrayna vatandaşı, 10 tane İsveç vatandaşı, 4 tane Afganistan vatandaşı, 3 tane Almanya vatandaşı ve ayrıca 3  tane İngiltere vatandaşının bulunmakta olduğunu ifade etmişti.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.