Virüsten ölenlerin sayısında artış var

Çin içerisinde 12 Aralık tarihinde Hubey adlı eyaletin Vuhan şehrinde ortaya çıkmış olan yeni tip koronavirüsle bağlantılı dünyanın tamamındaki 902 tane olayın 887 tanesi bu ülke içinde tespit edilmiş durumda.

Virüsten ölenlerin sayısında artış var


Çin içerisinde 12 Aralık tarihinde Hubey adlı eyaletin Vuhan şehrinde ortaya çıkmış olan yeni tip koronavirüsle bağlantılı dünyanın tamamındaki 902 tane olayın 887 tanesi bu ülke içinde tespit edilmiş durumda. Çin'de yer alan ölü sayısı da 39 taneye kadar arttı.

Yerel sağlık idaresi içerisinden bilgiler veren Global Times platformu, Çin'de yer alan Hubey eyaleti içerisinde insandan insana geçmiş olduğu konusunda tespitler bulunan ölümcül virüsten dolayı toplam olarak 39 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Gazeteye bakılırsa, eyalet içerisinde yer alan vaka sayısı ise 729 taneye kadar artmış durumda. Hubey eyaleti içerisinde yaşamını yitirenlerin tamamı, salgının merkez üssü olarak öne çıkan Vuhan kenti sakinleri idi.

NCoV adlı virüsün ilk belirtileri de yüksek ateş ile birlikte öksürük, boğaz ağrısı, solunumda zorluk, nefes darlığı ve de  ishal şeklinde ortaya çıkmış durumdayken virüs ileri safhalar üzerinde zatürre ve böbrek yetmezliğine sebep oluyor, en sonunda ise ölüme sebep olabiliyor.

Kuluçka zamanının iki hafta olabileceği açık bir şekilde ifade edilen koronavirüs salgınıyla alakalı bir şekilde Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan 22 eyalet içerisinde de altmış yedi kişinin inceleme altına alındığı bilgisi verilmişti.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.