Yolsuzlukla alakalı protestolar tekrardan başladı

İşsizlik ile birlikte yolsuzluk ve  bunların yanı sıra kamu hizmetlerinde yer alan yetersizlik sebebiyle hükümeti protesto etme konusunda isteği olan göstericiler, sabah çok erken saatler içerisinde Bağdat'ın merkezinde yer alan Tahrir Meydanı üzerinde toplanmaya başladı.

Yolsuzlukla alakalı protestolar tekrardan başladı


İşsizlik ile birlikte yolsuzluk ve  bunların yanı sıra kamu hizmetlerinde yer alan yetersizlik sebebiyle hükümeti protesto etme konusunda isteği olan göstericiler, sabah çok erken saatler içerisinde Bağdat'ın merkezinde yer alan Tahrir Meydanı üzerinde toplanmaya başladı. Toplanmış olan protestocular, hükümet binalarının yer aldığı Yeşil Bölge'ye yaklaşmayı isterken güvenlik personellerinin çok sert müdahaleleriyle karşılaşmış oldu.

Güvenlik mensupları ise, burda yer alan göstericileri dağıtabilmek amacıyla göz yaşartıcı gazın yanı sıra ses bombaları da kullandı. Bağdat içerisinde güvenlik mensupları gece yarısında da Yeşil Bölge'ye girme konusunda isteği olan bir grup protestocuyu ses bombası kullanarak uzaklaştırabilmişti. Başkent içerisinde yer alan Yeşil Bölge ise; hükümet binaları ile birlikte parlamento ve de  yabancı durumda bulunan diplomatik temsilciliklerin merkezi şeklinde bilinmekte.

Bağdat kentinin haricinde güney bölgesinde yer alan kentler içerisinde de göstericilerin mevcut durumdaki hükümeti protesto edebilmek amacıyla sokağa çıkmaya başlamış oldukları ifade edildi. Irak içerisinde Şiilerin en üst seviyedeki dini mercilerinden biri olan Ali es-Sistani, hükümete karşı gerçekleştirilmekte olan bu gösterilerin barışçıl bir şekilde sürmesi konusunda çağrıda bulunup aksi bir durumda ülkenin kaosa sürüklenecek olduğunu da ifade etti.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.