Yunanistan'ın başbakanından yanıt gecikmedi

Yunanistan'ın Başbakanı görevinde bulunan Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan'ın mülteciler ile alakalı olarak; ''Suriye içerisinde güvenli bölgeyle alakalı teklifimize çok güzel demekteler.

Yunanistan'ın başbakanından yanıt gecikmedi


Yunanistan'ın Başbakanı görevinde bulunan Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan'ın mülteciler ile alakalı olarak; ''Suriye içerisinde güvenli bölgeyle alakalı teklifimize çok güzel demekteler. Öyle ise gelin, hızlı bir şekilde bu konutları yapabilelim. Batı verilmiş olan sözü hiç bir şekilde tutmadı. Eylül ayına kadar güvenli bölge olmaz ise kapıları açmak mecburiyetinde kalırız'' şeklindeki sözlere tepki gösterip; ''Sayın Recep Tayyip Erdoğan şunu şunu anlamalı ki, mülteci problemini çözmek amacıyla daha çok kaynak sağlamak maksadıyla Yunanistan ile birlikte Avrupa Birliği'ni  hiç bir şekilde tehdit edemez'' ifadelerine yer verdi.

Avrupa Komisyonu'nun Sözcüsü görevinde bulunan Natacha Bertaud geçmiş olduğumuz hafta içerisinde Avrupa Birliği ve Türkiye'nin arasında gerçekleşmiş olan temaslar esnasında her 2 tarafın da gerçekleştirilen göç anlaşmasına bağlı kalacaklarını teyit ettiğini anımsatıp ''İyi niyetler ile birlikte bu anlaşmanın temel kısmında Türk ortaklarımız ile hareket edebileceğimize karşı güvenimiz sürüyor'' şeklinde bir açıklama gerçekleştirmiş, Avrupa Birliği'nin söz vermiş olduğu yardımı etmediği şeklindeki iddialara karşı da ''Sığınmacılarla ilgili olarak 2015 senesinde Türkiye'de kurulmuş olan tesislere destek vermeyi sürdürüyoruz ve ayrıca bu desteğimiz Türkiye içerisinde yer alan sığınmacıların yaşam koşulları ile birlikte güvenliğine çok büyük bir seviyede katkıda bulunmakta. Bu alan için ayrılmış olan 6 milyar euro tutarındaki fonun bugüne kadarki zaman içinde 5,6 milyar euro tutarındaki kısmını aktarmış olduğumuzu da anımsatmayı isteriz. Geriye kalmış olan kısım da kısa bir zaman içinde aktarılmış olacak'' ifadelerine yer vermişti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.