12 Milyon tane çocuk için destek

UNICEF isimli organizasyon, 2018 senesine ait değerlendirme raporunu resmi bir şekilde paylaştı. Organizasyon tarafından eğitim ile birlikte güvenlik, çevre ve de  sağlık benzerindeki alanlar içerisinde yapılan çalışmalarının yanı sıra bunlar amacıyla ayrılmış olan kaynakları da açık bir şekilde yayımlandı.

12 Milyon tane çocuk için destek


UNICEF isimli organizasyon, 2018 senesine ait değerlendirme raporunu resmi bir şekilde paylaştı. Organizasyon tarafından eğitim ile birlikte güvenlik, çevre ve de  sağlık benzerindeki alanlar içerisinde yapılan çalışmalarının yanı sıra bunlar amacıyla ayrılmış olan kaynakları da açık bir şekilde yayımlandı. Buna bakılır ise, 2018 senesi içerisinde UNICEF organizasyonu, 6 milyar 676 milyon dolar tutarında bir gelir elde etmiş durumdayken, 5 milyar 394 milyon dolar tutarındaki parayı da programlar amacıyla harcamış oldu. Kaynakların çok önemli bir bölümü dünya üzerinde yer alan en dezavantajlı bölgeler arasındaki Sahra-altı Afrika için ayrılmış oldu. Rapor içerisinden öne çıkmış olan başlıklar ise şu şekilde;

UNICEF organizasyonuna 2018 senesi içerisinde hükümet ile birlikte uluslararası faaliyet gösteren resmi organizasyonlar tarafından yaklaşık olarak  4 milyar 400 milyon dolar tutarında bir bağış gelmiş oldu. Özel sektör tarafından verilen destekse 1.5 milyar dolar tutarına kadar yaklaştı. Toplamda yer alan gelir bu şekilde 6 milyar 676 milyon dolar tutarına ulaştı. Organizasyon 2018’ senesi içerisindeki bütün destek programlarıyla alakalı olarakta 5 milyar 394 milyon Türk Lirası tutarında bir para harcadı. En çok kaynak ise dünya üzerinde yer alan en dezavantajlı bölgelerden bir tanesi olarak nitelendirilen Sahra-altı Afrika’ya ayrılmış bir durumdayken burayı da Kuzey Afrika ile birlikte Orta Doğu ve de Asya takip etmiş oldu.

En büyük durumdaki bağışçı 133 milyon dolar tutarıyla Amerika Birleşik Devletleri ve  onu 100 milyon dolar tutarındaki bağışla Güney Kore ve 99 milyon Türk Lirası tutarındaki parayla da Japonya takip etmiş oldu. Türkiye’nin özel ile birlikte kamu sektörü toplamının katkısına bakıldığında ise 3 milyon 697 bin 454 dolar tutarındaki bir bağış görülüyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.