15.000 tane adayın hiç bir tane soruyu yapamadığını değerlendirdi

ÖSYM tarafından, Yükseköğretim Kurumları Sınavıyla alakalı sayısal veriler resmi bir şekilde açıklandı. Buna bakılır ise Temel Yeterlilik Testi (TYT) içerisinde en iyi  durumdaki performans Türkçe sorularında, en düşük durumdaki performans ise Fen sorularında gösterilmiş oldu.

15.000 tane adayın hiç bir tane soruyu yapamadığını değerlendirdi


ÖSYM tarafından, Yükseköğretim Kurumları Sınavıyla alakalı sayısal veriler resmi bir şekilde açıklandı. Buna bakılır ise Temel Yeterlilik Testi (TYT) içerisinde en iyi  durumdaki performans Türkçe sorularında, en düşük durumdaki performans ise Fen sorularında gösterilmiş oldu. Alan Yeterlilik Testleri (AYT) esnasında da en yüksek ortalamalar Coğrafya soruları üzerinde yakalanmış oldu. Adaylar fizik ile birlikte kimya ve de biyoloji içerisinde yer alan 10 tane sorudan bir tanesini dahi doğru bir şekilde cevaplayamadı. AYT matematik testi içerisinde soruların yaklaşık olarak %88’lik bir kısmı doğru bir şekilde işaretlenemedi. TYT içerisinde 14.971 tane aday hiçbir  tane soruyu yapamadı ve  sıfır çekmiş oldu.

YKS ile alakalı ilk oturum şeklinde yapılan TYT’de bütün adayların en başarılı oldukları test Türkçe. 40  tane sorunun bulunduğu test içerisinde adaylar, yaklaşık  olarak 15 tane soruyu da doğru bir şekilde cevapladı. Yani söz konusu bu soruların %37’lik bir kısmını yapabilmiş oldular. Onu ise %33’lük bir başarı ile sosyal bilimler takip etmiş oldu.

TYT sınavına katılan adayların %74.16’lık bir kısmı yani  tam olarak 1 milyon 761.392 tanesi 150 puanlık barajı ardında bırakıp, önlisans programını seçme konusunda bir hak kazanmış oldu. Kadınlar üzerinde bu oran %77.21 seviyelerinde; erkeklere bakıldığında da %71.24 seviyelerinde gözüküyor..


 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.