40.000 tane çocuğun  bedava okul öncesi eğitimden yararlanacağı açıklandı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı görevinde bulunan Reha Denemeç yapmış olduğu açıklamasında; ''Okul öncesi eğitime gidememiş olan çocuklara yönelik olarak 9 haftadan oluşan fazlasıyla yoğun bir eğitim vermiş olacağız.

40.000 tane çocuğun  bedava okul öncesi eğitimden yararlanacağı açıklandı


Milli Eğitim Bakan Yardımcısı görevinde bulunan Reha Denemeç yapmış olduğu açıklamasında; ''Okul öncesi eğitime gidememiş olan çocuklara yönelik olarak 9 haftadan oluşan fazlasıyla yoğun bir eğitim vermiş olacağız. 20.000 tane Türk, 20.000 tane Suriye asıllı çocuk beraber oynayacak, şarkılar söylemeye başlayacak. Türkçeyi de öğrenmiş olacaklar. İlkokul öncesinde de bir sınav yapmış olacağız'' ifadelerine yer verdi.


Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Akdeniz Parlamenter Asamblesi toplantısı esnasında konuşma gerçekleştiren Milli Eğitim Bakan Yardımcısı görevinde bulunan Reha Denemeç, Türkiye’de yer alan 4.7 milyon tane mülteci içerisinden 3.6 milyon tanesinin Suriye asıllı olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz 4 sene içerisinde, her sene 120.000 tane bebek dünyaya geldiğini, bu söz konusu mültecilerin yakın bir gelecek içerisinde okullaşma amacıyla fazlasıyla büyük bir  yük anlamına gelmekte olduğunu da ifade eden Denemeç, mülteci  durumdaki bu çocukların %33’lük bir kısmının okul öncesi eğitim almakta bulunduğunu ifade etti. Denemeç, ilkokul içerisinde yaklaşık olarak %95 seviyesinde bulunan bu  söz konusu oranın, yaş ilerlemeye başladıkça çocukların aile bütçesi içinde bir destek sağlamalarından dolayı düşmekte olduğunu ifade etti. Okulların dışında kalmış olan çocukları eğitim sistemi içerisine dahil etme konusunda çalışmalar yaptıklarını da ifade eden Denemeç, bu söz konusu çocukların mülteci kampları içerisinde veyahut çadırlar içerisinde değil Türk çocukları ile aynı okullar içerisinde, aynı sıralar üzerinde ders görmekte olduğunu ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.