Birinci olup geri döndü

14 yaşında bulunan Nehir Özzengin, İtalya içerisinde gerçekleştirilen Uluslararası Nicola Di Stefano Piyano Yarışması esnasında birinci olmayı başardı.

Birinci olup geri döndü


14 yaşında bulunan Nehir Özzengin, İtalya içerisinde gerçekleştirilen Uluslararası Nicola Di Stefano Piyano Yarışması esnasında birinci olmayı başardı. Özzengin, 1.lik derecesi ile birlikte '‘Ars Nova Müzik Festivali’' esnasında da, konser veriyor olacak.

Müzikle ilgili kabiliyeti 4.5 yaşındayken keşfedilmiş olan Yaşar Üniversitesi Süreklinin Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müzik Akademisi öğrencilerinden biri olan Nehir Özzengin, İtalya’da gerçekleştirilen Uluslararası Nicola Di Stefano Piyano Yarışması esnasında 1. olmayı başardı. Genç durumdaki yetenek, birincilik derecesini alarak İtalya’da yer alan en önemli müzik festivalleri arasında bulunan '‘Ars Nova Müzik Festivali’' içerisinde, konser verme gibi bir hakkı da elde etmiş oldu.

İzmir ilinde yaşamını sürdüren 14 yaşında bulunan Nehir Özzengin, İtalya’da yer alan Puglia bölgesi içerisinde gerçekleştirilen Uluslararası Nicola Di Stefano Piyano Yarışması esnasında kendi kategorisi içinde birinci olmayı başardı. Nehir, geçtiğimiz sene içerisinde de tekrar İtalya’da gerçekleştirilen 26. Uluslararası Cortemilia Piyano Yarışması esnasında aynı dereceyi elde etmeyi başarmıştı. Uluslararası Mozart Academy Piyano Yarışması esnasında 2. ile 3. olmayı başarmış; Uluslararasındaki Cesar Frank Piyano Yarışması esnasında ise 2.'liğin yanı sıra Uluslararası Ischia Piyano Yarışması esnasında da 2.'lik dereceleri yer alan genç  yaştaki piyanist, son 2 seneden beri elde etmiş olduğu dereceler sayesinde toplamda 6 tane uluslararası ödülün sahibi olmayı başardı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.