Çin'ce eğitim verilmeye başlanacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yapmış olduğu bir duyuru ile birlikte Anadolu imam hatip liselerinde yer alan hazırlık sınıfı içerisinde verilmekte olan Arapça ile birlikte  İspanyolca,  İngilizce, Almanca ve Rusça şeklindeki dil eğitimlerinin arasına yeni eğitim ve  öğretim senesi içerisinde Çince'yi de ilave etmiş oldu.

Çin'ce eğitim verilmeye başlanacak


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yapmış olduğu bir duyuru ile birlikte Anadolu imam hatip liselerinde yer alan hazırlık sınıfı içerisinde verilmekte olan Arapça ile birlikte  İspanyolca,  İngilizce, Almanca ve Rusça şeklindeki dil eğitimlerinin arasına yeni eğitim ve  öğretim senesi içerisinde Çince'yi de ilave etmiş oldu. Yabancı dille alakalı hazırlık sınıfı yer alan Anadolu imam hatip liseleri içerisinde ilk önce 2015 senesi içerisinde Arapça ile birlikte İngilizce konusundaki eğitimleri başlatma kararı alan, sonraki seneler içerisinde İspanyolca ile birlikte Almanca ve de Rusça dil eğitimlerini getiren bakanlık, 2019 ila 2020 eğitim ve öğretim senesi içerisinde de ilk defa Çince'yi eğitim programı içerisine ekledi. Bunun dahilinde ise İstanbul Küçükçekmece ilçesinde yer alan Şehit Mehmet Güder Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin kapsamında Çince dilinde hazırlık sınıfı açılmış bir durumda.

Bu sene içerisinde 30  tane öğrenci kabul edileceği açıklanan Çince  dilindeki hazırlık sınıfını Liselere Geçiş Sistemi (LGS) dahilinde yer alan 1. yerleştirme esnasında 196 tane öğrenci tercih etmiş oldu. Kontenjanı komple dolduğu açıklanan Çince bölümü, %8'lik dilim içerisine girmiş olan öğrencilerin tercihleri arasında yer aldı. Hazırlık sınıfı içerisinde İngilizce eğitimi vermekte bulunan Anadolu imam hatip liseleri de %3'lük dilim içerisinden öğrenci alımı gerçekleştirdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.