Her okulun internet erişiminin olacağı açıklandı

Okullar için uydu üstünden internet hizmeti sağlanabilmesine yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile birlikte Türksat AŞ arasında süren iş birliğinin kapsamı, yenilenmiş olan sözleşme ile birlikte genişletilmiş oldu.

Her okulun internet erişiminin olacağı açıklandı


Okullar için uydu üstünden internet hizmeti sağlanabilmesine yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile birlikte Türksat AŞ arasında süren iş birliğinin kapsamı, yenilenmiş olan sözleşme ile birlikte genişletilmiş oldu. Türksat AŞ ile birlikte MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojilerinin Genel Müdürlüğü arasında özel bir sözleşme imzalanmasından dolayı MEB Merkez Binası Başöğretmen Salonu içerisinde özel bir tören gerçekleştirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanının Yardımcısı görevinde bulunan Ömer Fatih Sayan; zeki, ahlaklı ve  de erdemli bireyler yetiştirilmesi ile birlikte ülkelerin güçlenecek olduğunu, bunu başarabilmenin tek yolununda eğitim sisteminin sağlam temeller üstüne kurulması olduğunu ifade etti. Sayan, eğitimin teknoloji ile entegre  bir durumda olması hususunda olanaklar sunmayı sürdürdüklerini ifade etti. Eğitim alanı içerisinde çok büyük atılımlar yapılmış olduğunu da anımsatan Sayan sonrasında ise; ''Özellikle de eğitimin teknoloji ile birlikte entegre bir durumda olması hususunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın altını çizmiş olduğu ve eğitimin özünde bir insan meselesi konumunda bulunduğu temelinden yola çıkıp belirlemiş olduğu 2023 Eğitim Vizyonuyla beraber bugün eğitim içerisinde çok daha farklı fırsatların, geleceğimizin teminatı durumunda bulunan çocuklarımıza sunulmakta olduğunu da ifade etmeyi isterim. Tekrar Cumhurbaşkanımızın belirtmiş olduğu gibi asıl olan şey medeniyet perspektifimizi koruyabilmektir. Bunu gerçekleştirirken ne evrenseli yakalamış olacağız diye kendimizi inkar etmiş olacağız ne ise mevcudu koruma saikiyle dünyadan kopmuş olacağız. Bu minval içerisinde bizim en büyük yardımcımız ise dünyada yer alan bütün bilgileri bize basit bir şekilde ulaştıracak bilgi teknolojileridir.''

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.