İstanbul ilinde 29 tane okul için tatil kararı

İstanbul ilnde gerçekleşen 5.8 büyüklüğüne sahip depremden sonra okullardan bazıları da zarar görmüştü.

İstanbul ilinde 29 tane okul için tatil kararı


İstanbul ilnde gerçekleşen 5.8 büyüklüğüne sahip depremden sonra okullardan bazıları da zarar görmüştü. İstanbul Valiliği tarafından yapılmış olan açıklamanın ardından hangi okullar üzerinde eğitim verilip verilmeyecek odluğu da kesinlik kazandı. İstanbul Valiliği, ağır hasara sahip ve az hasar bulunan toplamda 29 tane okul içerisinde 30 Eylül 2019 Pazartesi gününde eğitim ve öğretime bir günlük zamanla ara verilmiş olduğunu ifade etti.

İstanbul Valiliği tarafından yapılmış olan açıklama içerisinde öte yandan; ''Öğrencilerimizin 1 Ekim tarihi itibariyle hangi okullarda eğitim ve öğretimlerini sürdürecekleri yarın saatler 14:00'ü gösterene kadar duyurulacaktır.'' ifadelerine yer verildi.

Valilik tarafından yapılmış olan açıklama ise şöyle; ''İlimiz içerisinde yer alan 114 tane okul ile birlikte eğitim kurumuyla alakalı olarak hasar tespit taleplerinde bulunulmuş durumdadır. Bu okullarla birlikte eğitim kurumları içerisinde Ön Hasar Tespit ile alakalı çalışmalar bitirilmiştir. Bu söz konusu çalışmalar sonrasında; 85 tane okul tamamen hasarsız, 20 tane okul az bir hasarlı, 9  tane okul da ağır hasarlı bir şekilde tespit edilmiş durumdadır. Alt kısımda adları yazılı olan ağır hasara sahip ve az hasar bulunan toplamda 29 tane okulumuzun;

A- Yıkılıp tekrardan yapılması ya da güçlendirilmesiyle alakalı çalışmalara en kısa zamanda başlanacaktır.

B- Bu okullarımız içerisinde 30 Eylül 2019 Pazartesi gününde eğitim ve öğretim için 1 günlük zamanla ara verilmiştir.

C- Eğitim ile öğretim hizmetlerinin hiç bir şekilde aksamadan yürütülebilmesi maksadıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından gerekli  tüm planlamalar yapılmış durumdadır.

D- Öğrencilerimizin  ise 1 Ekim 2019 Salı günü itibariyle hangi okullar üzerinde eğitim ve öğretimlerini sürdürecekleri 30 Eylül 2019 Pazartesi gününde Saatler 14:00'ü gösterene kadar kamuoyuna duyuru yapılacaktır.''


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.