Kar eğitime engel oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından peş arkaya yapılmış olan uyarıların hemen sonrasında yurdun tamamını etkisi altına almış olan çok yoğun bir durumdaki kar yağışı yaşamı da olumsuz bir şekilde etkilemiş oldu.

Kar eğitime engel oldu


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından peş arkaya yapılmış olan uyarıların hemen sonrasında yurdun tamamını etkisi altına almış olan çok yoğun bir durumdaki kar yağışı yaşamı da olumsuz bir şekilde etkilemiş oldu. Bazı iller içerisinde çok yoğun kar yağışının yanı sıra buzlanmadan dolayı yarın eğitim ve öğretime ara verildiği açıklandı. 

Sivas ili içerisinde çok yoğun karın yanı sıra tipiden dolayı Sivas - Malatya karayolu çift yönlü bir şekilde ulaşıma kapanmış oldu. Sivas ili içerisinden Malatya yönüne doğru gitmekte olan araçlar Ulaş ilçesinin giriş kısmında, Malatya ilinden Sivas ikine doğru seyreden arabalar da Hekimhan ilçesi içerisinde bekletilmekte.

Kent içerisindeki yoğun kardan dolayı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ)'nin yanı sıra ilçeler içerisinde yer alan meslek yüksek okulları üzerinde de olumsuz bir şekilde devam eden hava koşulları sebebiyle ön lisans ile birlikte lisans ve de lisans üstü öğrencilerine tatil edildiği açıklaması yapıldı.

Malatya ili içerisinde de yoğun kar yağışından dolayı eğitim  ve öğretime bir günlük süreyle ara verildiği açıklandı. Doğu Karadeniz Bölgesi içerisinde kar ile birlikte buzlanmadan dolayı Bayburt iliyle birlikte Gümüşhane ilinin tamamında, Rize ilinin de merkez ile birlikte 7 ilçesi içerisinde ilk ve de orta derecedeki okullar yarın tatil edilmiş bir durumda.



 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.