Kontenjanların azalmaya başladığı açıklandı

Üniversitelerin tercih kılavuzuna bakılacak olursa, 2019 senesindeki kontenjanlar geçtiğimiz seneye göre %3 oranında azalma gösterdi. Bu sene içerisinde 1 milyon 7.191 tane  aday üniversiteli olarak öğrenim görmeye başlayacak.

Kontenjanların azalmaya başladığı açıklandı


Üniversitelerin tercih kılavuzuna bakılacak olursa, 2019 senesindeki kontenjanlar geçtiğimiz seneye göre %3 oranında azalma gösterdi. Bu sene içerisinde 1 milyon 7.191 tane  aday üniversiteli olarak öğrenim görmeye başlayacak. Sağlık ile birlikte hukuk ve öğretmenlik benzerindeki gözde programların kontenjanları içerisinde de azaltılmaya gidilmiş durumda. Öte yandan tercih gerçekleştirecek öğrencilerin başarıyla ilgili barajlarını da hiç bir şekilde unutmaması gerekli.

Üniversite tercihleri ile alakalı ön bilgilendirme kılavuzuna bakıldığı zaman, 2019  senesine ait kontenjanların geçtiğimiz seneye göre %3 oranında azalma gösterdiğini gözler önüne seriyor. Önlisans ile birlikte lisans düzeyi içerisinde örgün öğretim programlarıyla alakalı kontenjansa 835.066 şeklinde belirlenmiş bir durumda. Açıköğretim ile beraber 2019 senesindeki toplamdaki kontenjan 1 milyon 7.191 olarak öne çıkıyor. Sağlık ile birlikte hukuk ve öğretmenlik benzerindeki gözde alanlar içerisinde de yenilikler yapılmış durumda. Bu sene içerisinde kontenjanlar üzerinde bir azaltmaya gitme kararı alan YÖK, bunların belirlenmesi konusunda ilk defa '‘Yükseköğretim Eğitim Programlarının Danışma Kurulu’nun açıklamış olduğu görüşlerinin de dikkate alınmış olduğunu açıkça vurguladı. Kurul içerisinde ülkenin insan gücüyle alakalı ihtiyaç analizleri ile birlikte istekler, teklifler ve de TÜİK yetkilileri tarafından sunulmuş olan verilerin değerlendirilmeye alındığı belirtildi. Kontenjanların belirlenmesi konusunda programda yer alan öğretim üyesi ile birlikte elemanların sayıları, doluluk oranı benzerindeki parametreler de açık bir şekilde göz önünde bulundurulmuş oldu.

Adaylar ise, 23 ila 29 Temmuz tarihi içerisinde tercihlerini yapmış olacaklar.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.