LGS ile alakalı sonuçlar açıklandı

1 milyon tane öğrencinin katılmış olduğu LGS ile alakalı sonuçlar resmi bir şekilde açıklanmış oldu.

LGS ile alakalı sonuçlar açıklandı


1 milyon tane öğrencinin katılmış olduğu LGS ile alakalı sonuçlar resmi bir şekilde açıklanmış oldu.


Liseli olabilmek amacıyla ortaokul 8’inci sınıfta okumakta bulunan 1 milyon 74.013 tane öğrencinin başvuruda bulunduğu Liselere Geçiş Sınavı (LGS)'na ait sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi bir şekilde duyurulmuş bir durumda. Adaylar ise sonuçlarına Milli Eğitim Bakanlığı’na ait olan (MEB) web sitesi üzerinden ulaşabiliyor olacak.


1.531 tane mesleki ve teknik Anadolu ile birlikte  fen, imam hatip, sosyal bilimler ve Anadolu  lisesi içerisine yer alan toplamdaki 139.660 tane kontenjana LGS ile birlikte öğrenci alımı yapılmış olacak. Öte yandan aralarında Üsküdar Amerikan ile birlikte Robert ve  Alman benzerindeki liselerin de yer aldığı 74 tane özel okul da LGS puanını kullanmış olacak. Öğrencilerin %10’luk bir kısmı sınav ile %90’lık bir kısmı da adrese dayalı bir şekilde yerleştirmeyle  beraber liseli olacak.

Etiketler; #meb #lgs #sınav

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.