LGS sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

Liselere Giriş Sınavı şeklinde bilmekte olduğumuz LGS sınav sonuçlarıyla alakalı olarak geri sayım başlamış bir durumda.

LGS sonuçları hangi tarihte açıklanacak?


Liselere Giriş Sınavı şeklinde bilmekte olduğumuz LGS sınav sonuçlarıyla alakalı olarak geri sayım başlamış bir durumda. 1 Haziran 2019 tarihi içerisinde sınavla alakalı ter dökmüş bulunan adaylar şimdilerde  ise söz konusu bu sonuçların açıklanacak olduğu tarihin gelebilmesi amacıyla gün saymaya başlamış bir durumda. Gözünü ve kulağını Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) çevirmiş olan adaylarla ilgili de heyecan doruk noktasında. Sınavla alakalı heyecanı daha yeni üstlerinden atlatmış durumdaki adaylar şimdi ise emeklerinin karşılıklarını tam anlamıyla görebilmek amacıyla sınav sonuçlarının açıklanması konusunda bir beklenti içinde. Sonuçların hemen sonrasında tercihlerin de gerçekleştirilecek bir durumda olması LGS ile alakalı sürecin ne kadar uzun olduğunu  da açık bir şekilde  gözler önüne sermiş oluyor. Tercihlerle alakalı kılavuzun Milli Eğitim Bakanlığı'na ait olan resmi sitesi üstünden paylaşılacak olmasının sonrasında arama motorları üzerinde şu zamanlarda en fazla arama yapılan ''LGS sonuçları  tam olarak ne zaman açıklanmış olacak'' şeklinde gözüktü. 

Bakanlık tarafından paylaşılmış olan Merkezi Sınav Başvuru ile Uygulama Kılavuzuna bakılır ise LGS sınavıyla alakalı sonuçları, 24 Haziran tarihi içerisinde Milli Eğitim Bakanlığına ait olan internet adresi üzerinden ilan edilmiş olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.