Lise tercihi yapabilmek için bugün son gün

Ortaokulu bu sene içerisinde 1 milyon 210.000 tane öğrenci tamamlamış bir durumda. Bunlar arasında yer alan 1 milyon 29.555 tanesi de Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) giriş gerçekleştirdi.

Lise tercihi yapabilmek için bugün son gün


Ortaokulu bu sene içerisinde 1 milyon 210.000 tane öğrenci tamamlamış bir durumda. Bunlar arasında yer alan 1 milyon 29.555 tanesi de Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) giriş gerçekleştirdi. LGS ile alakalı sonuçlarla beraber yerel yerleştirme ile bir liseye kayıt gerçekleştirecek öğrenciler açısından 1 Temmuz tarihinde başladığı açıklanan tercih süreci bu akşam üzeri saatler 17:00’yi gösterirken bitecek. Öte yandan LGS'yle öğrenci alımı yapacak 74 tane özel okulla alakalı olarakta son serbest kayıtlar bugün içerisinde bitirilmiş olacak.

Tercih yapmamış olan adaylar ise otomatik bir şekilde açık liseye yerleştirilmiş olacak. Adaylar ayrıca sınav ile alım yapacak, adrese dayalı  bir şekilde ve  de pansiyonlu okullar arasından 5'er tane tercih yapabilmekte. Bu sene içerisinde liseye başlamış olacak öğrencilerin yaklaşık olarak %90’lık bir kısmı adrese dayalı bir şekilde, %10’luk bir kısmı da LGS puanı ile liseli olmuş bulunacak. Bu sene içerisinde 2019 LGS puanı ile öğrenci alımı yapacak liselerin sayısı 1.531 tane olarak açıklanmışken, kontenjanları da tam olarak 139.660 tane olarak duyuruldu.

Yabancı özel liseler içerisinde az bir miktarda boş kontenjan kalmış durumdayken ailelerin en son serbest kayıt günü içerisinde okulda yer almaları gerekli. Sabah saatleri içerisinde gerçekleştirilecek ön kayıtların hemen sonrasında saatler 15:00’i gösterene kadar asil liste içerisinden kayıtlar yapılıyor olacak. Hemen sonrasında ise 15:00 ila 17:00 saatlerinin arasında yedek liste içerisinden kayıtlar yapılmaya başlanacak. Ailelerin ise kayıt olabilmek amacıyla okul içerisinde hazır bir durumda olması gerekli. Adayların isimleri puan sırasına göre sıra ile kayıt ekiplerinin tarafından açıklanıyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.