Liselere yerleştirme konusunda nakil döneminin başlandığı açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından  LGS dahilinde geçmiş olduğumuz sene 4 dönem içinde gerçekleştirilen yerleştirmeye esas nakil işlemleri, bu yıl içerisinde 2 dönem içinde gerçekleştiriliyor olacak.

Liselere yerleştirme konusunda nakil döneminin başlandığı açıklandı


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından  LGS dahilinde geçmiş olduğumuz sene 4 dönem içinde gerçekleştirilen yerleştirmeye esas nakil işlemleri, bu yıl içerisinde 2 dönem içinde gerçekleştiriliyor olacak. Tercihlerine bakılarak bir okula yerleşememiş olan veyahut yerleşmiş olduğu okulu değiştirme konusunda isteği bulunan öğrenciler, yerleştirmeye esas ilk nakil dönemiyle alakalı tercihlerini 2 Ağustos Cuma gününde saatler 17:00'yi gösterene kadar yapabiliyor olacak. Tercih ile alakalı işlemler, öğrenci ile birlikte velisinin tarafından e-okul internet sayfası üzerinden ya da herhangi bir tane  ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğü içerisinde gerçekleştirilebiliyor olacak. Yapılmış olan bu tercihler ise, alakalı ortaokul müdürlüklerine onaylatılmış olacak.

Her bir nakil dönemi içerisinde, merkezi sınav puanına bakarak öğrenci alımı yapan, yerel yerleştirme ile birlikte öğrenci kabulüne devam eden ve  ayrıca pansiyonlu okullarda yer almak  üzere her bir grupla ilgili olarak en çok üçer tane tercih yapılabiliyor olacak. Merkezi sınav puanıyla birlikte öğrenci alımı gerçekleştiren okullara yerleşmiş olanlardan okul değiştirme konusunda isteği bulunanların, yerleştirmeye esas nakil dönemi içerisine yeniden yerel yerleştirme ile öğrenci alımı gerçekleştiren okulları tercih etme konusunda bir mecburiyeti bulunmuyor olacak. Öğrenciler talep etmeleri durumunda yerleştirmeye esas nakil başvuru dönemleri içerisinde mesleki eğitimle alakalı merkezleri de tercih edebiliyor olacak. Yerleştirmeye esas olarak duyurulan ilk nakillerle alakalı sonuçlar 5 Ağustos tarihi içerisinde açıklanmış olacak.

Etiketler; #meb #e-okul #lgs

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.