Logosu değişecek

Vakıflar Genel Müdürlüğü aracılığıyla 2010senesinde kurularak faaliyete geçen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, kurulmasının onuncu senesinde yeni logosunu tanıtmış olacak.

Logosu değişecek


Vakıflar Genel Müdürlüğü aracılığıyla 2010senesinde kurularak faaliyete geçen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, kurulmasının onuncu senesinde yeni logosunu tanıtmış olacak. Fatih Sultan Mehmed’in mevcut durumdaki tuğrasından esinlenerek tasarımı yapılan yeni logo, geçmiş dönemlerin kültürel birikimini modern çizgiler ile bugüne taşımayı amaç edinmiş durumda.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, görsel bir durumdaki kimliğini tekrardan yapılandırdığı konusunda bir açıklamda bulundu. Üniversite, yeni logosunu kurulmasının onuncu senesinde düzenlemiş olduğu bir lansman esnasında Haliç Yerleşkesi içerisinde tanıtmış olacak. Rektör görevinde bulunan Profesör Doktor M. Fatih Andı, üniversite yönetiminin yanı sıra öğretim üyeleriyle beraber basın mensuplarının katılım sağlayacağı söz konusu bu lansman konuşmaların hemen sonrasında video gösterimi ve yeni tasarımı yapılan logonun sunumundan sonra bitecek.

Üniversite tarafından yapılmış olan yazılı açıklama üzerinde logoyla alakalı bazı açıklamalar da yapıldı

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin tasarımı yapılmış olan yepyeni görsel kimliği, sahip bulunduğu medeniyet değerlerine işaret etmektedir şeklinde bir açıklamanın ardından tasarımı yenilenen logonun şimdiki ambleminin Fatih Sultan Mehmed’in tuğrasından esinlenerek tasarlandığı ifade edildi. Tuğranın üzerine yer alan sere (kürsü) kısmından F, zülfe bölümünden S ve tuğlardan çıkartılmış olan M harfleri çok özenli bir şekilde stilize edildikten sonra bir araya getirilip söz konusu bu yeni formun ortaya çıkartıldığı açıklandı.

Kaynak: BHA

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.